Bu haberimizi okuduktan sonra portakalın kabuğunu çöpe atmaya kıyamayacaksınız! Öğrenenler hemen denemeye koştu bile

Bu haberimizi okuduktan sonra portakalın kabuğunu çöpe atmaya kıyamayacaksınız! Öğrenenler hemen denemeye koştu bile

Portakal kabuğu, turunçgillerin portakal meyvesinin dış kabuğudur. Portakal kabuğu, tatlı ve ekşi lezzetli portakalın büyüleyici kokusunu ve aromasını içerir ve bu nedenle çeşitli yiyeceklerde ve içeceklerde kullanılır. Portakalı sizde yedikten sonra kabuğunu çöpe atıyorsanız bugüne kadar çok şey kaçırmış olabilirsiniz...

Portakal kabuğu, turunçgillerin diğer kabukları gibi, yüksek miktarda C vitamini ve lif içerir. Ayrıca, portakal kabuğu, antioksidanlar açısından da zengindir ve sindirim sistemini düzenleyici özelliklere sahiptir. Portakal kabuğunun farklı kullanım alanları da vardır. İşte onlardan bazılar;

KOYU LEKELERİ GİDERMEK İÇİN PORTAKAL KABUĞU KULLANIN

Portakal kabuğu, cildinizde güneş hasarı veya sivilce izinin neden olduğu koyu lekeleri hafifletmeye yardımcı olabilecek sitrik asit içerir. Etkilenen bölgeye biraz taze sıkılmış portakal suyu veya portakal kabuğu sürün ve yıkamadan önce 30 dakika bekletin. Sonuçları görene kadar bu işlemi her gün tekrarlayın.

portakal-kabugu-shutterstock-1.webp

EVİNİZİN GÜZEL KOKMASI İÇİN PORTAKAL KABUKLARINI KAYNATIN

Bu kış eviniz çok kuru geliyorsa, birkaç portakal kabuğunu kaynatın. (Kaynar suya portakal kabukları ekleyin.) Bunu yapmak havanın nemlenmesine yardımcı olur ve aromatik bir portakal kabuğu verir. Haşlanmış portakal kabukları evinizin harika kokmasını sağlayabilir! 2-3 portakalın kabuklarını bir tencereye su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Ardından, ısıyı kapatın ve kokunun evinizi doldurması için tencerenin oturmasına izin verin.

AHŞABI CİLALAMAK İÇİN PORTAKAL KABUKLARI KULLANIN

Biraz cila gerektirebilecek ahşap mobilyalarınız varsa, portakal kabuğu kullanmayı deneyin! Cilaya ihtiyaç duyan mobilyalara kabuğun içini sürün. Parlatmak için tahıl yönünde ovalayın. Mobilyalara güzel bir parlaklık vermek için kabuğa bir miktar zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

621643044e3fe018c477fdca.webp

ESMER ŞEKERİNİZİ TAZE TUTUN

Portakal kabuğu ile saklayarak esmer şekerinizi yumuşak ve taze tutun! Kahverengi şekerinizin olduğu kaba bir portakal kabuğu koyun. Havadaki sıvıyı emmeye yardımcı olacak ve şekerin sertleşmesini önleyecektir.

PORTAKAL KABUĞU ŞEKERLEMESİ YAPIN

Sebze veya tavuk kızartmasına dilimlenmiş ve doğranmış kabukları eklemeyi deneyin. Bu yöntemi kullanmak için fazladan turuncu bir cilde ihtiyacınız yok. Sebze soyucunuzu alın ve işe koyulun! Kurutulmuş portakal kabuklarınızı ev yapımı ekmek, şekerleme, unlu mamuller, doldurma, dondurma, granola ve diğer tarifleri tatlandırmak için kullanmanızı tavsiye ediyorlar. Portakal kabuğu şekerlemesinden başlayarak hepsini denemek istiyoruz!

Portakal kabuğu, unlu mamulleri ve tuzlu yemekleri tatlandırmanın harika bir yoludur. Portakal kabuğunuzu yapmak için, portakal kabuğunun en dıştaki katmanını çıkarmak için bir rende veya kabuğu rendesi kullanın. Acı olabileceğinden, kabuğun altında herhangi bir beyaz özün kalmadığından emin olun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN