Bu iki ev aletini aynı anda çalıştıranlar yandı! Bunu kimse bilmiyordu: Faturanızı yarı yarıya düşürtecek basit yöntem

Bu iki ev aletini aynı anda çalıştıranlar yandı! Bunu kimse bilmiyordu: Faturanızı yarı yarıya düşürtecek basit yöntem

Ramazan ayı ile birlikte iftar telaşı yediden yetmişe tüm aileyi sardı. Mutfaklarda lezzetli yemekler pişerken bir yandan da Ramazan ayının vazgeçilmesi olan tatlılar hazırlanmaya başlar. Bu süreçte birçok ürünü kullanır ve çalıştırırız. Ancak bu iki aleti aynı anda çalıştıranlar yandı. Kimse bunu bilmiyordu. Faturalarınızın yüksek gelme nedeni bu. İki aleti aynı anda çalıştırmayın faturanız yarı yarıya düşsün. En ekonomik tasarruf yöntemi. İşte detaylar haberimizde...

Son dönemde artan enerji maliyeti sonrası faturalara peş peşe zam yapıldı. Gelen zamlar faturaları kabartırken vatandaşlar çareyi pratik yöntemlerde aramaya başladı. Ramazan ayı ile birlikte mutfaklarda her akşam yemek ve tatlı telaşı başladı. İftara saatler kala yemekler ve tatlılar hazırlanmaya başlar. Bu süreçte birçok mutfak aleti kullanılır ancak bu iki aleti aynı anda kullanıyorsanız yandınız. Kimse bunu bilmiyordu. İki aleti aynı anda çalıştırmayın ve faturanızda büyük tasarruf sağlayın. Ev hanımlarını rahatlatan pratik yöntem. İşte faturanızı yarıdan yarıya düşürecek o pratik yöntem...

gfgfgfgf-2023-04-12t094505-121.jpg

Ramazan ayının bitimine günler kala birçok aile, Ramazan Bayramı tatlılarını hazırlama telaşına düştü. Bu süreçte, en çok kullanılan cihazlar arasında elektrikli fırın yer alıyor. Doğru kullanılmadığında en fazla enerji tüketen cihazlar arasında fırın da bulunuyor. Fırın, yılda yaklaşık 170 kWh elektrik tüketiyor ve faturanın yüksek gelmesi de kullanım şekli, enerji sınıfı, fırın boyutu ve gücüne bağlı oluyor.

hgghgh-28.jpg

Klima da fırından fazla enerji tüketen bir diğer cihaz olarak karşımıza çıkıyor. Klima ve fırını aynı anda çalıştırmak elektrik faturasının yüksek gelmesine neden olabilir. Bazı eski tip sayaçlarda ise aşırı güç nedeniyle akım bağlantısının kesilmesi söz konusu olabilir.

yeni-projefgf.jpg

YÜKSEK FATURADAN KAÇMA TÜYOLARI

Yüksek faturalardan kaçınmak için ise şunlara dikkat etmek gerekiyor: Klima, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi diğer cihazlarla birlikte saç kurutma makinesini çalıştırmamak, cihazların tüketimine dikkat etmek, aynı anda birden fazla elektrikli cihazı açmamak ve daha fazla enerji tüketen cihazları ayrı ayrı kullanmak. Ev aletlerini doğru bir şekilde yönetmek çok önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN