Bu optik illüzyon resmindeki gizli atı kimse bulamıyor! Sadece üstün zekalı olanlar 15 saniyede bulabiliyor!

Bu optik illüzyon resmindeki gizli atı kimse bulamıyor! Sadece üstün zekalı olanlar 15 saniyede bulabiliyor!

IQ'nuzu test etmek için Optik yanılsama: Adamın resminin içine gizlenmiş atı yalnızca bir dahi görebilir. Gizli atı 15 saniyede görebilir misin?

Optik yanılsama, bir nesnenin veya çizimin veya insanların beynin şeyleri algılama biçimine meydan okuyan, akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi birçok optik yanılsama türü vardır. Bu optik illüzyonlar, şeyleri nasıl algıladığınıza biraz ışık tuttuklarından psikanaliz alanının da bir parçasıdır. Normal bir insan beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan şeylere veya görüntülere farklı bakabilir. Arap'ın atının resmin içinde bir yerde saklandığı eski bir resimde böyle zekice bir örnek görülebilir.

1-013.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ ATI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki resim hem yetişkinler hem de çocuklar için zorlu bir yapboz olarak tasarlandı. Bu optik illüzyon, adamın resminin içindeki gizli atı bulmanızı istiyor.

Resimde bir adamın devesiyle çölde durduğunu görebilirsiniz. Yani, bu optik yanılsamanın daha hileli kısmı, adamın gizli atını tespit etmektir. Görüntü, çöl resminin içindeki gizli atı bulmaya çalışan binlerce yetişkinin başlarını kaşımasına neden oldu. Resimdeki gizli atı bulabilir misin?

GİZLİ ATI TESPİT ETTİN Mİ?

Çöl resminin içindeki gizli atı sadece 15 saniyede tanımanın olağanüstü zekanızın bir işareti olabileceği iddia edildi. Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor.

Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Öyleyse söyle bize, adamın atını bu optik illüzyonun içine gizlenmiş olarak gördün mü?

OPTİK İLLÜZYON ÇÖZÜMÜ

Bu optik yanılsama tablosuna yakından bakın ve adamın çöl resminin içine gizlenmiş atı bulmaya çalışın. Gizli atı bulmak çok zor görünebilir, ancak görüntüyü sağ tarafa doğru eğerseniz yardımcı olabilir. Atın yüzü adamın avcıyı tuttuğu sağ elinde görülmektedir.

2-013.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN