Bu optik illüzyonda adamın gizli lambasını kimse bulamadı! Sadece IQ'su 160'ın üstünde olanlar bulabiliyor!

Bu optik illüzyonda adamın gizli lambasını kimse bulamadı! Sadece IQ'su 160'ın üstünde olanlar bulabiliyor!

Optik illüzyon IQ testi: Yüksek zekaya sahip kişiler, adamın resmin içine gizlenmiş lambasını görebilir. Gizli lambayı 7 saniyede gördünüz mü?

Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel illüzyonlar gibi birçok optik illüzyon türü vardır. Optik yanılsama, beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan bir nesnenin, çizimin veya insanların akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Normal bir insan beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan şeylere veya görüntülere farklı bakabilir. Dolayısıyla, optik illüzyonlar, şeyleri nasıl algıladığınıza biraz ışık tuttuklarından psikanaliz alanının da bir parçasıdır. Böyle zekice bir örnek, bir adamın lambasının görüntünün içinde bir yere gizlendiği bir resimde görülebilir.

1-012.jpg

ADAMIN GİZLİ LAMBASINI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki resim, adamın gizli lambasını tanımlamanız gereken zorlu bir bulmaca kartıdır. Bu optik illüzyonda, sokakta lambasız yürüyen bir adam görebilirsiniz. Adamın lambası resimde bir yerlerde saklanıyor. Yani, bu optik illüzyonun daha zor kısmı, bu eski optik illüzyondaki gizli lambayı tespit etmektir. Görüntü, binlerce yetişkinin gizli lambayı bulmaya çalışırken başlarını kaşımasına neden oldu. Resimdeki gizli lambayı bulabilir misin?

GİZLİ LAMBAYI BULDUN MU?

Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Bu nedenle, Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Söylesene, adamın lambasını bu optik illüzyonun içinde gördün mü?

Resimdeki adamın lambasını sadece 7 saniyede tanıyabilmenizin olağanüstü zekanızın bir işareti olabileceği iddia edildi. Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor. Gizli lambayı gördün mü?

OPTİK İLLÜZYON ÇÖZÜMÜ

Bu optik illüzyona yakından bakın ve adamın resmin içine gizlenmiş lambasını bulmaya çalışın. Lambayı bulmak çok zor görünebilir, ancak görüntüyü ters çevirirseniz yardımcı olabilir. Lamba, adamın başının üzerinde saklanırken görülebilir.

2-002.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN