Bu sayfalara sakın girmeyin! Borcu olan daha da borçlanır: Uyarı az önce geldi!

Bu sayfalara sakın girmeyin! Borcu olan daha da borçlanır: Uyarı az önce geldi!

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Trafik Para Cezası (TPC) ödeme işlemlerine ilişkin sahte internet siteleri oluşturulduğunun tespit edilmesinin ardından Gelir İdaresi Başkanlığı, borçluları uyardı.

Borçlu olanlar uyarıldı! Aman dikkat

SAHTE SİTELER CAN YAKIYOR! BAKANLIK UYARDI

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, özellikle Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Trafik Para Cezası (TPC) ödeme işlemleri için sahte site oluşturulduğu ve bu sitelerden kişilerin kredi kartı bilgilerinin ve şahsi bilgilerinin ele geçirildiği belirtildi. Bu tür sahte sitelerin varlığından dolayı, mükelleflerin mağduriyet yaşamaması için Gelir İdaresi Başkanlığının resmi internet sitesi olan https://www.gib.gov.tr/ üzerinden ödeme işlemlerini gerçekleştirmelerine dikkat çekildi. 

Gelir İdaresi Başkanlığı Uyardı

Başkanlık tarafından elektronik ortamda sunulan hizmetlerin yer aldığı İnteraktif Vergi Dairesinin logosu ve ekran görüntüleri kullanılarak oluşturulan sahte internet sitelerinden kaçınmak için mükelleflerimize ödemelerin sadece resmi internet sitesi, GİB Mobil uygulaması veya tarayıcıya anlaşmalı bankanın internet sitesi adresinin yazılarak yapılmasını öneriyoruz. Ayrıca, hak kayıplarının önlenmesi için mağduriyet ve şikayetlerin şahsi olarak adli makamlara iletilmesi gerekmektedir.

 

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI NEDİR? NASIL ULAŞABİLİRİM?

Gelir İdaresi Başkanlığı (GIB), Türkiye'de vergi idaresinin yürütülmesi için oluşturulmuş bir kurumdur. Başkanlık, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti bünyesinde, Maliye Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösterir. GIB, vergi toplama, vergi uygulama, vergi denetleme ve vergi hukuku alanlarında hizmetler sunar. Başkanlık, vergi mükelleflerinin vergi borçlarını ödemelerini sağlamak, vergi kaçakçılığını önlemek ve vergi hukukunun uygulanmasını denetlemek gibi görevleri yerine getirir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN