Bu Yöntemlerle Bardaklarınızdaki Matlaşmaya Son Verin

Bu Yöntemlerle Bardaklarınızdaki Matlaşmaya Son Verin

Aşırı kullanıma bağlı evimizde kullandığımız cam ürünler özellikle cam bardaklarımız zamanla matlaşıp bulanıklaşabilirler. Bu durum biz kadınların canını sıkan ve takıldığı bir durumdur. Peki cam ürünleriniz özellikle bardaklarınız eski parlaklığına nasıl kavuşur?

Cam nesneleri temizlemek o kadar kolay değil. Genellikle bulaşık makinesinden su lekeleriyle kaplı olarak çıkarlar. Aşırı kullanıma bağlı evimizde kullandığımız cam ürünler özellikle de cam su ve meşrubat bardaklarımız zamanla puslaşır, bulanıklaşır ve böylece kirli gibi bir görünüme sahip olurlar. Böyle görünüme sahip olan bardakları mutfak dolaplarınızdan çıkarmayı bile istemezsiniz. Genellikle ulaşılması zor olan örneğin su şişeleri gibi köşeleri ve çatlakları vardır. Peki bir sürü para verip aldığınız bardaklarınız yada size büyüklerinizden hatıra kalan bu bardaklarınızı yada cam eşyalarınızı eskiden olduğu gibi ilk günkü parlaklığına nasıl kavuşturabilirsiniz.

Haberimizde paylaştığımız bu ipuçları ile onların yeni gibi görünmelerini sağlayacaksınız.

2013444.webp

NEYE İHTİYACINIZ OLACAK?

Muhtemelen mutfakta ihtiyacınız olan her şeye zaten sahipsiniz. Birkaç damla bulaşık deterjanı, bir çay kaşığı sirke ve bir bardak pişmemiş pirinci suyla karıştırarak cam eşyalarınızı derinlemesine temizleyebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Pirinci, bulaşık deterjanını ve sirkeyi bardağa, şişeye veya vazoya koyun ve suyla doldurun. Elinizi bardağın ağzına koyun veya şişenin kapağını kapatın ve iyice çalkalayın. Pirinç, camdaki tüm pislikleri temizler. Gerekirse bu işlemi tekrarlayın. Camı durulayın ve kurumaya bırakın.

BU NEDEN İŞE YARIYOR?

Pirinç, tüm küçük köşelere ve çatlaklara girebilecek kadar küçük ama sıkışmayacak kadar büyük. Malzemeye zarar vermeden camı temizlemek için de iyidir. Bardak gerçekten kötü durumdaysa, pirinç hilesini denemeden önce içinde sirke ile bir gece bekletin.

bardak-nasil-parlatilir.jpg

İNCİR YAPRAKLARINI KULLANARAK MATLAŞMAYI YOK EDİN

İncir yapraklarını bardakların içine hafifçe sürtün. Ardından bir tencereye bardakların üzerini geçecek kadar su ve incir yapraklarını koyun. Tencereyi ocağa koyun ve kaynatın. Daha sonra bardaklarınızı ılık su ile durulayın.

LİMON VE TUZ KULLANARAK BUĞULU BARDAKLARA VEDA EDİN

Derin bir tencerenin içine bardakları yerleştirin ve üzerini geçecek kadar su koyun. Üzerine 1 limon ve tuz ilave edin. Tencereyi ocağa alın ve kaynatın. Daha sonra bardaklarınızı ılık su ile durulayın.

KARBONATIN MUCİZEVİ ETKİSİ

Bir miktar karbonatı bir kasenin içine dökün. Bulaşık süngerini çok hafif ıslatın. Bulaşık süngerinin yumuşak kısmını karbonata batırın ve bardaklarınızı ovalayın. Daha sonra bardaklarınızı ılık su ile durulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN