Bu yöntemlerle taze çiçeklerinizi soldurmadan daha uzun süre saklayabilirsiniz

Bu yöntemlerle taze çiçeklerinizi soldurmadan daha uzun süre saklayabilirsiniz

Eşinizden, arkadaşınızdan ya da hasta yatağınızda dostlarınızdan aldığınız bir demet çiçeğin daha uzun süre canlı durmasını istemez misiniz? Elbette isteriz cevaplarınızı duyar gibiyiz. Haberimizde sizler için kıymetli olan taze çiçeklerinizi solmadan uzun süre korumanın formüllerini açıkladık...

Evinizi güzelleştirmek için güzel bir buket çiçek için bir servet harcadığınızda, onlardan mümkün olduğunca uzun süre keyif almak isteyeceksiniz. Birkaç gün içinde solan bir demet çiçeği kimse sevmez. Böyle bir para kaybı gibi görünüyor ve sadece çok üzücü görünüyor. Neyse ki çiçeklerinizin daha uzun süre dayanmasını sağlayacak bir numara var. Bu numaralar ile çiçekleriniz size teşekkür edecek.

SODA

Hepimiz suyun sizin için çok daha iyi olduğunu bilsek de, çoğumuz hala soda içiyoruz - her gün olmasa da en azından arada bir. Güzel bir bardak kola veya diğer gazlı içecekleri içmek gerçek bir zevk olabilir. Peki sodayı başka amaçlar için de kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Bir kısmını bir çiçek vazosuna dökmeyi dene ve inanılmaz bir şeyin olacağını göreceksin! Kulağa garip geliyor, ama gerçekten işe yarıyor! Suya biraz soda ekleyin! Garip gelebilir, ancak bu numarayı kullanırsanız çiçekleriniz o kadar çabuk solmaz.

4y9a2624-1-730x730.jpg

ASPİRİN

Güllerinizi ve vazodaki diğer çiçeklerinizi daha uzun süre canlı tutmak için denenmiş doğru bir yoldur. Çiçeklerinizi vazoya koymadan önce vazodaki suya ezilmiş bir aspirin ekleyin.

GAZOZ

Vücudumuz bu şeker bombası içeceğinden çok memnun olmayabilir, ancak çiçekleriniz buna bayılacak. İçeceğin içerdiği şekerler, çiçekler için mükemmel besinler görevi görür. Ayrıca sodadaki karbonik asit sudaki bakterileri öldürür. Çiçeklerinizi bardağa mı yoksa şeffaf vazoya mı koydunuz? O zaman Sprite yada Çamlıca gibi şeffaf olan bir gazoz türü seçmek iyi bir fikir olabilir. Gazozun içindeki şeker çiçeklerin olgunlaşmasına yardım eder.

roses-in-vase.jpg

SİRKE

Çiçeklerinizi vazoya koymadan önce suyun içine 2 yemek kaşığı elma sirkesi ile 2 yemek kaşığı şekeri vazoya koyup karıştırın. 2-3 günde bir sirkeli suyunuzu yenileyip çiçek aranjmanınızın ömrünü biraz daha uzatmanız mümkün.

ÇAMAŞIR SUYU

Vazodaki 1 litre suya ¼ oranında çay kaşığı beyazlatıcı eklerseniz dalından koparılan çiçekleriniz daha uzun süre taze kalacaktır. Bunun için diğer bir formül ise, 1 litre suya 3 damla beyazlatıcı ve 1 çay kaşığı şeker koymaktır. Bu yöntem, aynı zamanda suyu bulanıklaştırmaz ve bakteri oluşumundan korur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN