Bu zeka bulmacası sadece dikkatli insanlar içindir! 7 saniye içinde öğretmene şaka yapan öğrenciyi bulabilir misin?

Bu zeka bulmacası sadece dikkatli insanlar içindir! 7 saniye içinde öğretmene şaka yapan öğrenciyi bulabilir misin?

Bu zeka oyunu son derece zor ve sadece kartal gözlü ve harika gözlem becerileri olan insanlar çözebilecek. Yapabilir misin? 7 saniye içinde sınıfta öğretmene şaka yapan öğrenciyi tespit edebilir misin?

Hayatımız çok kolay bir şekilde monotonlaşabilir. Sonuçta yaptığımız tek şey çalışmak, yemek yemek, uyumak ve tekrarlamak. Bilim adamları monotonluğun beynimizi olumsuz etkileyebileceğini, zihinsel ve fiziksel sağlığımızı etkileyerek sonunda tükenmeye yol açabileceğini söylüyor. Dolayısıyla bu monotonluğu kırmak çok önemli hale geliyor. Peki monotonluğu kırmanın zeka oyunlarından daha iyi bir yolu nedir?

Zeka oyunları eğlenceli ve zorludur, bunları çözmek için yanal düşünmeyi uygulamanızı gerektirir. Araştırmalar, zeka oyunlarını çözmenin bilişsel işlevi iyileştirebileceğini, eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerinizi geliştirebileceğini gösteriyor.

İşte, bilişsel becerilerinizi geliştirmenize ve monoton yaşamlarınızdan bir kaçış sağlamanıza yardımcı olacak eğlenceli bir zeka oyunu ile karşınızdayız. Eğlenceye hazır mısın? Umarız öylesinizdir, çünkü başlıyoruz!

1-005.jpg

BU ZEKA OYUNUNDA ÖĞRETMENE ŞAKA YAPAN ÖĞRENCİYİ BUL!

Eğlenmek öğrenmek kadar önemlidir. Ancak okul gibi belirli yer ve durumlarda belirli bir görgü kurallarına uyulması gerekir. Öğretmenler (ebeveynlerden sonra), bizi büyüdüğümüz kişi haline getirenlerdir.

Aşağıdaki resme yakından bakın. Öğrencilerden biri öğretmenine şaka yaptı. Öğretmen öfkeli ve suçluyu bulmak için yardımınıza ihtiyacı var. Öğretmenin ona şaka yapan öğrenciyi bulmasına yardım edebilir misin?

7 SANİYE İÇİNDE ŞAKA YAPAN ÖRENCİYİ TESPİT ET!

Bunun kolay olduğunu düşünüyorsanız, bunu zorlu bir zeka oyununa dönüştürmek için bir ipucumuz var. Şakacıyı bulmak için sadece 7 saniyen var. Ve senin zamanın şimdi başlıyor.

Bunu mantıksal düşüncenizin bir testi olarak kabul edin. Ancak, verilen süre içinde doğru cevabı bulamazsanız yargılamayacağız. 7 Saniye başladı.

Zamanınız doldu. Bu zeka oyununu çözdün mü? Doğru çözdüğünü içtenlikle umuyoruz çünkü cevapları şimdi açıklayacağız.

ZEKA OYUNU CEVABI

Önce hocaya bakın. Sol eline bir kahve kupasının yapıştırıldığını açıkça görebilirsiniz.

Peki şakacı nasıl belirlenir? Öğrencilere tek tek bakın. Öndeki kız gülüyor. Masasında veya çantasında şüpheli eşya yok. Yani suçlu o değil.

Soldaki ikinci çocuğa bakın. O gergin ve neredeyse suçlu gibi görünüyor; ancak, o değil. Masum bir şekilde defterine yazıyor ve gergin görünüyor çünkü öğretmeninin bir suçlu yüzünden hepsini cezalandıracağından korkuyor.

Sağdaki çocuğa bak. Kafasındaki terden de anlaşılacağı gibi gergin. Çocuğun masasına daha yakından bakın. Bir kolaj yaptığını görebilirsiniz, bu da resimleri defterine yapıştırmak için bir şeye ihtiyacı olduğu anlamına gelir, büyük olasılıkla “yapıştırıcı”. Çantasına daha yakından bakarsanız, kolajı için kullandığı ve öğretmenine şaka yapmak için kullandığı yapıştırıcının belli belirsiz dış hatlarını görebilirsiniz. Bu nedenle, sağdaki çocuk suçludur.

2-004.jpg

Cevabı tahmin edebildiyseniz, tebrikler! Ve başarısız olduysanız, bir dahaki sefere daha iyi şanslar! Umarız bu zeka oyununu çözerken eğlenmişsinizdir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN