Bulaşık makinesi deterjanı yerine bunu kullanın farkı görün! Deneyenler bir daha bulaşık tableti almıyor

Bulaşık makinesi deterjanı yerine bunu kullanın farkı görün! Deneyenler bir daha bulaşık tableti almıyor

Bulaşık makinesi tabletlerinde kullanılan maddelerin çoğunun sağlığa ve çevreye zararlı olduğu inkar edilemez. Üstelik son gelen zamlardan sonra bulaşık makinesi tabletlerinin de fiyatları artmış durumda. Bulaşık makinesi deterjanı yerine bu tarifimizi uygulayın hem sağlığınız hem paranız size kalsın...

Bulaşık makineleri, modern yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak, ticari bulaşık deterjanlarının içeriğinde bulunan kimyasal maddeler çevreye zarar verebilir ve hassas ciltler için de uygun olmayabilir. Bu nedenle, ev yapımı bulaşık makinesi deterjanı yapmak, bu sorunları çözmek için harika bir yol olabilir. İşte ihtiyacınız olan malzemeler ve adım adım yapım süreci:

GEREKLİ MALZEMELER

3 çay kaşığı karbonat

4 damla sıvı bulaşık deterjanı

Yeteri kadar elma sirkesi

maxresdefault.jpg

YAPILIŞI: Kendi bulaşık makinesi deterjanınızı yapmak için yapmanız gereken tek şey öncelikle bulaşıklarınızı makinenize dizin. Ardından bulaşık makinesi tablet kısmına karbonatı, sıvı bulaşık deterjanını ve kapağın alacağı kadar elma sirkesini koyup, deterjan kapağını kapatın. İşte bu kadar.

Ev yapımı bulaşık makinesi deterjanı yapmak hem doğa dostu bir alternatif sunar hem de bütçenizi korur. Ayrıca, kimyasal içeriklerden kaçınarak aile sağlığınızı da korumuş olursunuz. Bu basit reçete ile evinizde kendi bulaşık deterjanınızı yaparak hem çevreye katkıda bulunabilir hem de temiz bulaşıklarınızın tadını çıkarabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN