Bütün tetikçiler John Wick’in peşinde

Bütün tetikçiler John Wick’in peşinde

Keanu Reeves’in başrolünde yer aldığı serinin üçüncü filmi ‘John Wick 3: Parabellum’da aksiyon devam ediyor. Film, ölüsüne 14 milyon dolar değer biçilen John Wick’in dünyanın bütün suikastçıları peşindeyken verdiği hayatta kalma mücadelesini konu ediniyor. Oscarlı Macar yönetmen Laszlo Nemes’in imza attığı ‘Gün Batımı’ ise haftanın öne çıkan yapımlarından.

Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta üçü yerli dokuz film vizyona giriyor. Haftanın öne çıkan yapımı ise Keanu Reeves’in başrolünde yer aldığı aksiyon serisinin üçüncü filmi olan ‘John Wick 3: Parabellum’.  

Serinin yeni bölümü, ikinci filmin sonu itibarıyla ölüsüne 14 milyon dolar değer biçilen ve gizli suikastçı birliğinden atılan John Wick’in, dünyanın bütün suikastçıları peşindeyken verdiği hayatta kalma mücadelesini konu ediniyor. Wick’in her türlü hizmeti alması yasaklanır, diğer bütün üyelerle iletişimi kesilir. Continental Hotel’in yöneticisi Winston, ona kaçıp kaybolması için bir saat zaman verir. John, New York’tan çıkmak ve hayatta kalmak için hizmet sektörünü kullanacak, bunları yaparken de dövüşerek ve öldürerek kendini aklama yoluna devam edecektir. Reeves’e Ian McShane, Halle Berry, Laurence Fishburne, Anjelica Huston, Asia Kate Dillon, Jason Mantzoukas ve Lance Reddick’in eşlik ettiği filmin yönetmen koltuğunda Chad Stahelski oturuyor. Filmin IMDB puanı 8.5.  

Macar yönetmen Laszlo Nemes’in, Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ına layık görülen 2015 yapımlı ‘Son of Saul’un ardından, I. Dünya Savaşı öncesinde geçen yeni filmi ‘Gün Batımı’nda Juli Jakab, Susanne Wuest, Urs Rechn, Vlad Ivanov, Evelin Dobos ve Judit Bardos rol alıyor. Filmin senaryosunu yönetmen Laszlo Nemes ile birlikte Clara Royer ve Matthieu Taponier yazdı. Budapeşte’de geçen dram türündeki dönem filmde, genç bir kızın güçlü ve korkusuz bir kadına dönüşmesi kesitler halinde beyaz perdeye taşınıyor. Savaşın hemen öncesinde Budapeşte. Irisz Leiter adlı genç bir kadın, eskiden kendi ailesine ait olan parıltılı bir şapka dükkânına gelerek iş ister. Şehrin sosyetesini ağırlayacağı önemli bir organizasyona hazırlanan dükkânın yeni sahibi Brill, kadını başından savmaya çalışır. Fakat kayıp geçmişinin izinde olan Irisz Leiter’in dönüşüyle ortaya çıkan Leiter ailesinin bütün sırları, tüm şehri sarsacaktır.  

19-05/17/1.png

Anne Fontaine’in yönettiği ‘Masumiyetin Dayanılmaz Çekiciliği’, genç bir kız ve üvey annesi üzerinden klasik masal anlatılarını günümüze uyarlayan bir hikayeyi odağına alıyor. Claire, güzel genç bir kadındır. Üvey annesi Maud O’nu, babasından kalan otelde tıpkı bir hizmetçi gibi çalıştırmaktadır. Bir süre sonra üvey annenin genç sevgilisi, Claire’e aşık olur. Kıskançlık sınırlarını aşan ve üvey kızına tahammülü kalmayan Maud, O’ndan kurtulmaya karar verir. Ulaştığı küçük kasabada 7 erkek Claire’e tutku ile bağlanır. Anne Fontaine’nin senaryosunu Pascal Bonitzer ile birlikte kaleme aldığı komedi türündeki filmde Lou de Laage, Isabelle Huppert, Charles Berling, Damien Bonnard, Jonathan Cohen ve Richard Frechette rol aldı. 

Melih Cevdet Anday’ın aynı isimli eserinden sinemaya uyarlanan ‘İçerdekiler’, darbe döneminde gözaltına alınan ve siyasi şube baş komiseri tarafından 185 gün sorgulanan bir öğretmenin psikolojik savaşını konu ediniyor. Eşiyle görüşme şansını yakaladığında, karşısına çıkarılan baldızı olunca, psikolojik boyuta geçilir. Caner Cindoruk, Görkem Mertsöz, Gizem Erman Soysaldı ve Settar Tanrıöğen’in rol aldığı filmi, Hüseyin Karabey yönetti.  

19-05/17/2.png

Billy Chase Goforth’un yönetmenliğini yaptığı ‘Lanetli Kapı: Paranormal Orman’; ormana yaptıkları gezi sırasında gizemli bir kapı keşfeden ailenin başından geçenleri anlatıyor. Katherine Forbes, John-Michael Fisher, Lauren Harper, Levi Hudson ve CJ Jones’in oynadığı yapım; korku ve gerilim meraklılarının ilgisini çekmeye aday. 

Yüksel Torun’un yönetmenliğini üstlendiği ‘Ne Olur Gitme’, eski bir kiralık katil olan Kudret’in geçmişiyle yüzleşmesini konu ediniyor. Senaryosunu Ömer Gecü’nün yazdığı dram türündeki filmin başrollerinde Yusuf Atala, Eren Vurdem, Gaye Turgut Evin, Ümit Acar ve Yeşim Salkım oynuyor. 

Ecem Özkaya Üstündağ, Emre Kıvılcım, Hasan Denizyaran, Serenay Aktaş, Ümit Erdim ve Bengi İdil Uras’ın rol aldığı; Hakan Haksun’un yönettiği ‘Kim Daha Mutlu?’, bir düğün ve sonrasında yaşananlarla iç içe geçen hayatların komik, romantik ve bir o kadar da eğlenceli hikâyesi. Mutluluğun evlilikte olduğuna inanan Bilge, az sonra nikâh masasına oturacak kuzeni Şükran’a gıptayla bakmaktadır. Şükran ise sahip oldukları değil kendisinde olmayanların sıkıntısını yaşamaktadır. Her ikisinin gözünde mükemmel bir evliliğe ve aileye sahip Aylin’in ise başka bir derdi vardır.  

Manuel J. Garcia’nın yönetmenliğini yaptığı ‘Bisikletler’ ve Kelly Asbury’un yönettiği ‘Uglydolls’, animasyon meraklılarının ilgisini çekmeye aday. ‘Bisikletler’de Küçücük bir kasaba olan Spoksvil’de, bisikletler mutlu bir hayat sürmektedir. Kahramanımız Spidi, cesur bir dağ bisikletidir. Kasabanın postanesinde çalışsa da bir yarış bisikleti olmak hayallerini süslemektedir. Günün birinde efsanevi yarış bisikleti Rak kasabaya geri döndüğünde, yardım alabileceğini düşünerek heyecanlanır. Ancak Rak’ın kasaba için kötü planları vardır. Şimdi Spidi ve arkadaşlarının kasabalarını korumaları gerekmektedir. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN