Büyükannenizin zamanından bugün hala geçerli olan 7 temizlik ipucunu öğrenin hayatınızı kolaylaştırın

Büyükannenizin zamanından bugün hala geçerli olan 7 temizlik ipucunu öğrenin hayatınızı kolaylaştırın

Temizlikte öğrendiğimiz pratik bilgiler hayatımızın her noktasında işimize yarıyor ve bize oldukça zaman kazandırıyor. Bugün haberimizde herkesin bilmesi gereken temizlikte pratik bilgilere yer vereceğiz...

Temizlik hayatımızın büyük bir bölümünü kaplıyor. Aynı zamanda vaktimizi de alıyor. Peki temizlik yaparken pratik bilgilerden yararlanıp temizlik sürenizi aza indirmek ister misiniz? İşte o pratik bilgilerden bazıları...

bakirlar.jpg

1. GÜMÜŞÜ DİŞ MACUNU İLE CİLALAYIN

Evinizde şık bir akşam yemeği mi planladınız ve son anda gümüş takımlarınızın eskisi kadar parlak ve lekesiz olmadığını fark ettiniz mi? Diş macunu kullanarak güzelce cilalayın! Diş macununu yumuşak bir bezle çatal bıçak takımına sürün, suyla durulayın ve ardından temiz bir bezle kurulayın. Gümüşün hiç olmadığı kadar parlayacak ve akşam yemeğine hazırsın!

ubiraem-zheltye-pyatna-na-podmyshkah-s-odezhdy-27.webp

2. GİYSİLERDEKİ TER LEKELERİNİ LİMON SUYUYLA ÇIKARIN

Biraz limon suyu ve tuzu karıştırın ve bunu söz konusu ter lekesine uygulayın. Yarım saat bekletin ve ardından çamaşırları sirke ve ılık suyla durulayın. Son adım, giysileri çamaşır makinesine koymak ve normalde yaptığınız gibi yıkamak. Bu doğal temizlik maddesi, narin veya eski kumaşlarda bile kullanımı tamamen güvenlidir.

basliksiz-1-002.jpg

3. MADEN SUYU KULLANARAK MÜCEVHERLERİ TEMİZLEYİN

Limon veya diğer aromalar gibi hiçbir katkı maddesi içermeyen maden suyu, altın takılarınızı daha önce hiç olmadığı kadar parlatacak. Maden suyunu bulaşık sabunu ile birleştirin ve altın takılarınızı beş dakika içinde ıslatın. Bu bileşen kombinasyonu kiri temizler ve mücevherlerinizin yeni gibi görünmesini sağlar.

hasir.webp

4. HASIRLARINIZI KORUYUN

Hasır iskemleleri ve masaları, arada bir oksijenli su ile silerseniz, pırıl pırıl görünümlerini korunduklarına şahit olursunuz.

img20210922050753.jpg

5. DOMATES KETÇAPLI BAKIR CİLASI

Gümüşü diş macunu ile parlatabileceğiniz gibi, domates ketçap kullanarak da bakır eşyalarınızı eski parlaklığına kavuşturabilirsiniz. Bir beze iyi bir ketçap parçası sürün, üzerine biraz tuz serpin ve ardından karışımı bakır kaplarınıza, kupalarınıza veya diğer eşyalarınıza sürün. Kırmızı-kahverengi bakır rengi geri gelecek ve eşyalarınız yeni gibi görünecek.

1037068-1920x1080.jpg

6. ÇİÇEKLERİ SICAK SUYA KOYMAK

Solmuş çiçeklere hayatta bir şans daha vermek ister misiniz? Onları sıcak suya koyun. Su soğuyana kadar onları orada bırakın. Su soğuyunca çiçekler tekrar taze olacak. Sapların kenarlarını kesin ve çiçekleri normal, soğuk suya geri koyun.

ahsap-parke-nasil-temizlenir.jpg

7. YER TAHTALARINIZ IŞILDASIN

Temiz yer tahtalarının en büyük düşmanlarından biri de sudur. Yerdeki küçük lekelerin iyice temizlenmesini istiyorsanız, suyun içine biraz sirke katarak yerleri silin. Zeminin anında pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN