Buzdolabınızın elektriğinden tasarruf etmek için bu yöntemi mutlaka deneyin! İşte buzdolabını koruyan o yöntem

Buzdolabınızın elektriğinden tasarruf etmek için bu yöntemi mutlaka deneyin! İşte buzdolabını koruyan o yöntem

Buzdolabınızı duvara yakın bir şekilde konumlandırmanın size zararı olduğunu biliyor musunuz? Hem elektrik faturasından tasarruf etmek hem de buzdolabınızın daha verimli çalışmasını istiyorsanız bu yöntemi mutlaka yapın.

Güzel, yeni bir buzdolabı satın aldıysanız, onu mümkün olduğunca duvara yakın bir yere koymak istediğinizi anlıyoruz. Ama bunu yapmamanın daha iyi olduğunu biliyor muydunuz? Bunun yerine, duvardan en az 10 inç uzağa yerleştirdiğinizden emin olmalısınız.

1-008.jpg

BUZDOLABINI DUVARA YAKIN TUTMAYIN

Bir buzdolabının içerisini serin tutmak için çok çalışması gerekir. Isı da bu işlem sırasında açığa çıkar ve arkadaki ızgaradan dışarı verilir. Bu nedenle buzdolabınızı doğrudan duvara dayamamanız da oldukça önemlidir. Bunu yaparsanız, sıcak hava çok iyi kaçamaz. Bu durumda buzdolabınız içini serin tutmak için daha fazla çalışmak zorunda kalır ve bu nedenle daha fazla elektrik harcar.

ISI KAYNAĞININ YANINA YERLEŞTİRMEYİN

Buzdolabınızı duvardan uzak tutmanın yanı sıra, doğrudan bir ısıtıcı veya başka bir ısı kaynağının yanına yerleştirmemek de akıllıca olacaktır. Bunu yaparsanız, buzdolabında daha fazla yoğuşmaya neden olabilecek çok büyük sıcaklık farkları olacaktır. Buzdolabınızın içi ıslanacak ve buz oluşacaktır. Bunu istemiyorsun!

2-004.jpg

TAHLİYE DELİĞİNİ KONTROL ETMEYİ UNUTMAYIN

Buzdolabınız bir ısı kaynağının yakınında değil ve buzdolabınızda sürekli su birikintisi mi var? O zaman dikkat çekici bir şekilde, bunun nedeni ısı kaynağı değildir. En yaygın neden, tahliye deliğinde bir tıkanık olabilir. Bu durum engellendiğinde, altta bir su birikintisi alabilirsiniz. Bu nedenle, tahliye deliğinin tıkalı olup olmadığını mutlaka dikkatlice kontrol edin. Bunu kontrol etmenin en iyi yolu, alüminyum folyoyu tahta bir şişin etrafına sararak deliğe yerleştirin. Daha sonra deliğin tıkalı olup olmadığını kolayca kontrol edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN