Cam silme suyuna bir tutam tuz ekleyin, farkı görün! İşte komşunuzun bile gözünü alacak cam silme yöntemi

Cam silme suyuna bir tutam tuz ekleyin, farkı görün! İşte komşunuzun bile gözünü alacak cam silme yöntemi

Cam silmenin püf noktası bulundu! Meğer bir tutam tuz her şeyi değiştirebilirmiş! Cam silme suyuna bir tutam tuz ekleyin ve farkı görün! En parlak camlar için tuz yöntemini deneyin... İşte komşunuzun bile gözünü alacak cam silme yöntemi...

Cam silmek zaman zaman karmaşık bir şeye dönüşebilir. Ne aparsanız yapın, kaç kez silerseniz silin lekeleri kalan camlar herkesin ortak sorunudur. Ama cam silmede birkaç püf nokta var. Bu püf noktara dikkat ederseniz camlarınızı kolayca pırıl pırıl yapabilirsiniz.

CAM TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

hand-with-squeegee-washing-a-window-1200x675.jpg

Öncelikle cam silmeye iç camdan başlamalısınız. Çünkü dış taraf her zaman daha kirlidir ve önceliği dışa verirseniz dışarıdaki kirlerin iç tarafa bulaşma olasılığı artar. Ayrıca iç tarafı temizlemek daha kolay olduğundan dış taraftaki kirleri rahatlıkla görüp ona göre temizleyebilirsiniz.

Bir diğer konu camın ne zaman silineceği. Cam silmek için güneşin olmadığı saatleri tercih etmeniz temizliğinizin ömrü açısından daha yararlı olacaktır. Çünkü güneşli havada camdaki lekeler tam görünmez ve cam tam tamizlenmemiş olur. Ayrıca camınız hızlı kuruyacağı için parlaklığı kısa sürecektir.

CAM ÇİZİKLERİ

cam-cizikleri.jpg

Camdaki çizikler baş etmesi en zor konulardan biridir. Ama bunun da çok kolay bir yöntemi var! Marketlerde satılan pasta cila ürünleri ile camdaki çizikleri kolayca giderebilirsiniz. Pasta cila ürünlerini bulamazsanız bu işlemi diş macunu ile de yapabilirsiniz. Çiziğin olduğu alana diş macununu sürdükten sonra nemli bir bezle ovalarsanız çiziklerin gittiğini göreceksiniz.

Cam silerken camda kalan izlerin önüne geçmek için iki önemli püf nokta var. Biri eldiven giymek, diğeri renkli gazete kağıdı kullanmamak.

Cam silme sıklığı ise kişiye özgüdür. Dilerseniz ayda bir veya haftada bir yapabilirsiniz. Ama ideal olan süre 3 ayda bir silinmesidir.

CAM SİLERKEN HANGİ BEZ KULLANILMALI?

https-prod-static9-net.jpg​​​​​​​

En eskiden bildiğimiz yöntemlerden biri olan gazete kağıdı. Gazete kağıdı ile cam temizliği yaparken su hazırlamanız gerekmiyor. Cama cam silme suyu sıktıktan sonra kağıtla silmeniz yeterli olacaktır.

Cam temizliğinde diğer önemli nokta hangi bezi kullandığınızdır. Cam silerken tabii ki mikrofiber bez en iyi sonucu verecektir.

CAM SİLME SUYU NASIL HAZIRLANIR?

p0b707jb.jpg​​​​​​​

Parlak bir görüntü elde etmek için cam silme suyunuza limon ekleyebilirsiniz. 1.5 litre suya yarım limon karıştırarak başlayabilirsiniz.

Cam suyunuzu bulaşık deterjanı ile hazırlayabilirsiniz. Ama burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta camı deterjanlı su ile silince kaygan olması. Kaygan cam düşme riskini artırabilir. Özellikle yüksek katta oturanların başka yöntem denemeleri daha sağlıklı olur.

Cam silme suyunuza dilerseniz şampuan ekleyebilirsiniz. Şampuan suyunuzun güzel kokmasına yardımcı olurken camdaki lekeler daha kolay çıkmasına yarım eder.

Cam silmenin en özel püf noktası ise tuz! Cam silme suyunuza tuz eklediğiniz zaman camlar normalden çok daha parlak olacaktır. Ayrıca tuzlu su kullanırsanız kirler çok daha kolay çıkar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN