Çamaşır makinesini mutlaka böyle temizleyin! Sadece 1 dakikada küf ve kireçlere elveda!

Çamaşır makinesini mutlaka böyle temizleyin! Sadece 1 dakikada küf ve kireçlere elveda!

Tek bir yıkamadan sonra her zaman mükemmel çamaşırlar elde etmek için sadece doğru deterjana değil, aynı zamanda çamaşır makinesinin de her zaman optimum seviyede olması gerekir. Zamanla aşınma, aynı zamanda kir, küf ve kireç makinenin çalışmasına zarar vererek makinenin standart performansını değiştirir. Körük lastikleri ilk risk altında olanlardır. Peki nasıl yapılır? İşte nüfusu azaltan en etkili yöntemler.

Çamaşır makinesinin lastik contaları, çamaşırların üzerindeki kağıt, saç ve kir artıklarını kolayca gizler. Ayrıca, her yıkamada sürekli su geçişi tamburdaki kireç birikintilerini artırır ve temizlenmesi gereken en sinsi köşelerde küfün çoğalmasına neden olur. Bu nedenle, zaman ve para harcamadan derinlemesine temizlik yapmanın en etkili püf noktalarını bilmeniz önerilir.

Peki, durgun suyun neden olduğu lekelerden kurtulmak için çamaşır makinenizi nasıl temizlersiniz? Büyüklerimizin tavsiye ettiği ilk madde sirkedir. Mükemmel sonuçlar vaat eden yağ giderme özelliklerine sahip bir ürün. Mikrofiber bir beze biraz sirke dökün ve körüğün içini dikkatlice temizlemeye çalışın. Ardından, tüm kir kalıntılarını gidermek için kuru bir bezle silin.

1-006.jpg

KARBONAT SAYISIZ EV KULLANIMINA SAHİP BİR BİLEŞENDİR

En popüler kombinasyonlar arasında, bikarbonat ve tuz arasındaki kombinasyon. Evde birçok sorunu çözen olağanüstü bir karışım. Bikarbonat, kireç çözücü etkisiyle (biraz su ile) çamaşır makinesinin körük lastiğine sürmek için küf önleyici bir krem ​​oluşturmanıza olanak tanır.

ÇAMAŞIR MAKİNESİNİ TEMİZLEMENİN BAŞKA BİR YOLU

Doğal bir kireç sökücü olan sitrik asidin özelliklerini giderek daha fazla insan takdir ediyor. Contaların temizlenmesi çocuk oyuncağı olacaktır. Sadece 1 litre suda yaklaşık 150 gram sitrik asit çözün. Ardından, birkaç dakika karıştırın ve karışımı bir sprey kabına dökün. Körüğün üzerine püskürtün ve ardından kuvvetlice ovalayın.

Küf lekelerine elveda demek için, birçok kişi hidrojen peroksiti şu şekilde kullanır: bir kaşık kabartma tozu ve bir damla hidrojen peroksitten oluşan bir krem ​​yapın. Körüğün üzerine dökün ve 5 dakika bekletin. Ardından mikrofiber bir bezle silin ve son olarak bir kağıt havluyla kurulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN