Ceylan Ertem’den 'Manifest' soruşturmasına tepki: Kadının özgürlüğüne açık bir saldırı

Ceylan Ertem’den 'Manifest' soruşturmasına tepki: Kadının özgürlüğüne açık bir saldırı

Şarkıcı Ceylan Ertem, son dönemin popüler grubu Manifest'e "hayasızca hareketler" ve "teşhircilik" suçlamalarıyla açılan soruşturmaya sert tepki gösterdi. Ertem, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, soruşturmanın "sahne sanatlarına ve kadının özgürlüğüne açık bir saldırı" olduğunu belirtti. Ertem, "Narin’den Rojin’e yüzlerce cinayet karanlıkta kalmışken, tek kelime etmeyenler; Sahneye çıkan kadınların kıyafetleri hakkında milyonlarca paylaşım yapıyor! Rezalet! Utanç duyuyorum!" dedi.

Son dönemin popüler müzik grubu Manifest'e, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konserlerindeki performansları nedeniyle "hayasızca hareketler" ve "teşhircilik" gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Soruşturmaya tepki gösteren şarkıcı Ceylan Ertem, bunun yalnızca gruba değil, sahne sanatlarına ve kadınların özgürlük alanına yönelik açık bir müdahale olduğunu söyledi.

'KADININ ÖZGÜRLÜĞÜNE AÇIK BİR SALDIRI'

Ceylan Ertem'in sosyal hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

"Manifest grubuna açılan soruşturma, sahne sanatlarına ve kadının özgürlüğüne yönelik açık bir saldırıdır.

Bu ülkede binlerce çocuk gelin varken, daha geçen gün Boğaziçi Üniversitesi’nde 15 yaşında bir ‘işçi’ kız çocuğu katledilmişken, kadınların yaşam güvencesi olan 6284 sayılı yasa hakkında mücadeleye çoğunluk kulaklarını tıkamışken, Narin’den Rojin’e yüzlerce cinayet karanlıkta kalmışken, tek kelime etmeyenler; Sahneye çıkan kadınların kıyafetleri hakkında milyonlarca paylaşım yapıyor! Rezalet! Utanç duyuyorum!

İşte tam da bu yüzden vah halimize! Kadın şarkı söyler, dans eder, istediğini giyer, sahnede özgürce var olur. Bu özgürlüğü hedef alan her saldırı, toplumun tümüne yönelmiş bir tehdittir.

Manifest’i cezalandırırsanız ne olacak? K pop gruplarını, dünyada yüzlerce örneği olan kız gruplarını takip etmeyecek mi evdeki çocuklarınız? Ahlak bekçiliği yaparak koruyamazsınız çocuklarınızı. Onlara güvenerek, sevgiyle sarmalayarak, eğiterek, örnek olarak korursunuz.

Bu memlekette her dakika ‘namus’ cinayeti işleniyor. Sizin bu linçlerinizi asıl hak eden o namussuzlardır! Siz önce suça süreklenmiş çocukları, çeteleri gündem edin! Bu güzel genç kadınları değil!"

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Küçükçiftlik Park'ta düzenlenen Manifest konserine soruşturma açıldığını duyurdu.

Grup hakkında "hayasızca hareketler" ve "teşhircilik" suçlarından resen soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, grubun konserdeki dans ve gösterilerde "edep, iffet, ar ve haya duyguları, edep törelerine saldırı niteliği taşıyan, çocukları ve gençlerin bu duygularına zarar verip olumsuz etkileyici nitelikte olan eylem ve hareketlerde bulunduklarının" tespit edilmesi üzerine soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

YORUMLAR (4)
4 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN