Çocuğa şiddet erken yaşlılığın kapısını açıyor

Çocuğa şiddet erken yaşlılığın kapısını açıyor

ABD’de yayımlanan yeni bir araştırma çocuk yaşlarda şiddete maruz kalanların yaşıtlarına oranla daha hızlı yaşlandığını ortaya koydu. Washington, Columbia ve Harvard üniversitelerinden bilim insanlarının çalışmasının ortaya çıkardığı bir diğer sonuç da kötü muameleye maruz kalan çocukların, mutlu bir çocukluk geçirenlerden daha fazla hastalanmaları oldu.

Amerika’da yapılan bir araştırmada çocuklukken fiziksel şiddete maruz kalanların maruz kalmayanlara oranla çok daha hızlı yaşlandığı belirlendi.

Washington, Columbia ve Harvard üniversitelerinden bir grup psikoloji ve tıp araştırmacısı tarafından yürütülen çalışmada çocukken kötü muamele görenlerin yaşam sürelerinin daha hızlı kısaldığı ve hücrelerinin yaşlanma sürecinin hızlandığı tespit edildi. Uzmanlar araştırma kapsamında 8 ile 16 yaş aralığında, yüzde 42’si fiziksel şiddete, yüzde 25’i de cinsel şiddete maruz kalan 128 kız ve 119 erkeği inceledi. Genetik analizlerle çocukların kronolojik ile biyolojik yaş farkı ölçüldü. Harvard Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde Yardımcı Doçent Katie McLaughlin yaptığı açıklamada çocukluk çağında şiddete maruz kalan kişilerde 8 yaşından itibaren biyolojik yaşlanmanın hızlandığını ve bu çocukların diğerlerine göre daha erken ergen ergenliğe girdiklerini belirtti. Araştırmada yer alan diğer bir detay ise kötü muameleye maruz kalan çocukların, mutlu bir çocukluk geçirenlerden daha fazla hastalanmaları oldu. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN