Çocuklu ev hanımları yaşadı! TCKN 4,6,8 olanlara PTT'den 600 TL ödeme müjdelendi! Sadece bir kez verilecek

Çocuklu ev hanımları yaşadı! TCKN 4,6,8 olanlara PTT'den 600 TL ödeme müjdelendi! Sadece bir kez verilecek

Halkı desteklemek için birçok yardım ödemesi Devlet tarafından anında ödeniyor. Doğum yardımı başvuruları devam etmektedir. 300, 400 ve 600 TL'lik doğum yardımı başvuru koşulları dikkatle inceleniyor. PTT üzerinden talep eden vatandaşlara ödemeler yapılıyor. Peki ödemeden kimler yararlanacak? İşte, özellikle çocuklu ev hanımlarını yakından ilgilendiren haberin detayları..

Devlet tarafından vatandaşlara yardımcı olmak için yapılan birçok ödeme var. Başta sosyal yardım olmak üzere bu güne kadar birçok yardım yapılmıştır. Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından pek çok kapsamda destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Bu desteklerden biri de doğum desteğidir. Doğum desteği taleplerinin alınma işlemleri de sürdürülüyor. Doğum yardımı bireysel olarak ilk çocuk için 300 TL olmakla birlikte devlet ikinci çocuk için 400 TL ödeme veriyor. Ayrıca üç çocuğu olan ihtiyaç sahibi devletten 600 TL ödeme almaktadır. Peki kimler doğum yardımı alma hakkına sahiptir?

KİMLER DOĞUM YARDIMI ALABİLİR?

Türk vatandaşları ve Mavi Kart sahiplerine doğum yardımı adı altında bir destek sağlanmaktadır. Anne veya babanın veya her ikisinin de Türk vatandaşı olması veya mavi kart sahibi olması gerekmektedir.

TCKN 4,6,8 olanlara PTT'den 600 TL ödeme

Doğum yardımı 15 Mayıs 2015 tarihinden sonraki doğumlar için verilmektedir. Bu tarihten önce doğan çocuklar doğum yardımı alamazlar. Ancak, 15 Mayıs 2015 tarihinden önce doğan çocuklar da ödenen miktara göre çocukların sırasının belirlenmesinde, yani hangi çocukların doğuştan çocuk olduğu dikkate alınır.

DOĞUM YARDIMI NASIL ALABİLİRİM?

Doğumdan sonra, "Doğum Yardımı Başvurusu"nu doldurup imzaladıktan sonra çocuk Kimlik Paylaşım Sistemine (KPS) kaydolunurç Daha sonrasında iadeli taahhütlü posta veya kurye ile obstetrik başvurusu yapılır.

Başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı veya Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına yapılır. Kamu kurum ve kuruluşu çalışanları, statüsü ne olursa olsun (hizmet alım işleriyle uğraşanlar dahil) bağlı oldukları kuruma başvururlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN