Ünlülerin sanat koleksiyonları Contemporary İstanbul’da sergileniyor

Ünlülerin sanat koleksiyonları Contemporary İstanbul’da sergileniyor

Contemporary İstanbul bu yıl 11’inci kez kapılarını açtı. 20 ülkeden 70 galeri ve bin 500’ü aşkın eserin katıldığı fuarın bu yılki sürprizi Cem Yılmaz’dan Bülent Eczacıbaşına’na ünlülerin sanat koleksiyonlarından yer alan parçaların sergilendiği Collectors’ Stories.

IŞIL ÇALIŞKAN

Çağdaş sanat tutkunlarını her yıl yeni bir konseptle heyecanlandıran Contemporary İstanbul’da bu yıl 20 ülkeden 70 galeri ve 520 sanatçının 1500’ü aşkın eseri sergileniyor. İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki, 6 Kasım'a kadar gezilebilecek fuarda bu yıl farklı bölümler de var. Onlardan öne çıkanı Collectors’ Stories (Koleksiyonerlerin Hikayeleri). Bu bölümde aralarında Cem Yılmaz, Vuslat-Ali Sabancı, Bülent Eczacıbaşı, Cem Hakko, Murat Ülker, Tansa Mermerci'nin de bulunduğu iş ve sanat dünyasından 60 koleksiyonerin koleksiyonundan 120 eser ilk kez fuarda yer alacak. Bin 500 metrekareden büyük bir alandaki sergi, koleksiyonerlerin kişisel estetik anlayışlarını sunmalarına olanak sağlıyor.

16-11/04/10-1478261064.jpg


'Cycles' adlı bölümde, Arçelik’in geri dönüşüm tesislerinden elde edilen malzemelerden Seçkin Pirim, Sema Topaloğlu ve Ela Cindoruk-Nazan Pak tarafından fonksiyonel sanat eseri ve koleksiyon objelerine dönüştürülmüş parçalar yer alıyor. Yeni nesil sanat anlaşında teknoloji hayatımıza girdiği gibi sanatı da kendisiyle birlikte dönüştürürken fuarın gezilebilecek en dikkat çekici galerilerinden biri de Plugin. Bilim ve teknolojiyi, siyasetle harmanlayıp kesiştiren sanat eserlerini bir araya getiren Plugin’in 2016 teması ‘Networked Spaces’ (Bağlantılı Boşluklar). Network’lere artık bir hayli dijitalleştirilmiş gerçekliğimiz üzerinden sorgulayan Plugin, mekan ve iletişim kavramlarını da ele alıyor.

16-11/04/img_1117.jpg
Bu arada Kilisli ve Suriyeli çocukların eğitim süreçlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmelerini hedefleyen projeye maddi destek sağlaması amaçlanan Kilis Sergisi kapsamında çağdaş sanat alanında öne çıkan 62 sanatçının eserleri de fuarda sergilenecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN