Diş apsesi nasıl geçer? Diş apsesine ne iyi gelir?

Diş apsesi nasıl geçer? Diş apsesine ne iyi gelir?

Diş apsesi, dişin farklı bölgelerinde ortaya çıkan bakteriyel bir enfeksiyondur. Diş apsesi, tedavi edilmezse ciddi sonuçlara neden olabilir. Bu durumu evinizde uygulayacağınız doğal yöntemlerle hafifletebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

Diş apsesi, diş etlerinde ortaya çıkan bakteriyel enfeksiyon sonucu oluşur. Diş apsesinin ağrısı bazen kulağa bazen de boyna yayılabilir. Bu rahatsızlıkla karşılaşanlar için evlerinde yapabilecekleri doğal yöntemleri sıraladık. İşte tüm bilgiler…

NEDİR?

Diş apsesi, diş etlerinde meydana gelen irin birikintisidir. Diş apsesinin olduğu bölgede şişlik ve zonklama olur. Kişinin yaşam kalitesini düşürür ve iltihap ilerleyen zamanlarda kan yolu ile vücuda yayılabilir.

BELİRTİLERİ

Ağız kokusu,
Ateş,
Yüzde veya yanakta şişlik,
Çiğneme ve ısırma sırasında ağrı,
Sıcak ve soğuya karşı hassasiyet,
Çenede, boyunda veya kulakta ağrı,
Yutmada zorlanma,
Ağız açmada zorlanma,
Diş renginin sararması,
Tat kaybı,
Yatınca ağrının artması

19-11/29/dis-apsesijpgg.jpg

NASIL GEÇER?

Tuzlu su ile gargara: Yarım tatlı kaşığı tuz ile yarım bardak ılık suyu karıştırın ve bu su ile ağzınızı bir süre çalkalayın. Günde 3 kez uygulayacağınız bu yöntem ile iltihaplı bölgenin ağrısı hafifleyecektir.

Karbonat ile gargara: Yarım tatlı kaşığı karbonata bir miktar tuz ve yarım bardak ılık su ekleyip karıştırın. Günde 2 kez yapacağınız bu gargara ile diş apsenin hafifleyecektir.

Soğuk uygulama: Buz kalıplarını kuru bir bez içerisine doldurun ve ağrılı bölgeye tutun. Günde birkaç defa bu işlemi yapın. Böylece iltihaplı bölgedeki sızı hafifleyecektir.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NE İYİ GELİR?

Karanfil yağı: İçerisindeki antibakteriyel özelliği sayesinde karanfil yağı, diş eti üzerindeki ağrıyı hafifletecektir. Karanfil yağını çok fazla kullanmak yumuşak dokuları tahrip edebilir.

Nane çayı: Soğutulmuş nane çayı poşetini iltihaplı dişinize koymanız ağrınızı hafifletecektir.

Alkolden uzak durun: Bazı insanlar diş ağrılarının geçmesi için dişlerine alkol koyar. Ancak bu durum çok zararlıdır. Ağrıyı geçici olarak uyuşturan alkol, iltihaplı bölgede sıvı birikmesine neden olur ve böylece iltihap artar. İltihabın artması sonucu kişinin ağrıları artar. Geçici bir rahatlama sağlayan alkol, enfeksiyonu temizlemez. Bu nedenle alkol kullanılması tavsiye edilmez.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN