Doğa eş anlamlısı

Doğa eş anlamlısı

Doğa kelimesi, günlük yaşamda sıkça kullanılan önemli sözcüklerden biridir. Bu kelimenin kullanım sıklığı ve anlam derinliği, onun eş anlamlılarının da büyük önem taşımasına neden olmaktadır.

Doğa eş anlamlısı nedir? Türk Dil Kurumu (TDK), doğa kelimesinin eş anlamlısı olarak "tabiat" kelimesini belirtmektedir. Bu eşleşme, özellikle yazılı kaynaklarda sıkça karşımıza çıkan bir kullanımı yansıtmaktadır.

"TABİAT": DOĞANIN DİĞER ADI

"Tabiat" kelimesi, doğa kelimesiyle aynı anlamı taşıyan bir terimdir. TDK'nın tanımına göre, bu iki kelime cümle içinde veya tek başına aynı bağlamda kullanılabilir. Her ne kadar okunuşları ve yazılışları farklı olsa da, "doğa" ve "tabiat" kelimeleri aynı anlamı paylaşır.

DOĞA NEDİR?

"Doğa", canlı ve cansız nesnelerin oluşturduğu, kendiliğinden oluşmuş ve sürekli değişkenlik gösteren varlığın bütünü olarak tanımlanır. Bu geniş ve kapsayıcı anlamıyla, "doğa" ve "tabiat" kelimeleri, Türkçede birbirinin eş anlamlısı olarak kullanılmaktadır. Ayrıca, doğa kelimesi Türkçede bir isim olarak da kullanılır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN