Efsane modacı Vivienne Westwood hayatını kaybetti

Efsane modacı Vivienne Westwood hayatını kaybetti

Özgün tarzıyla moda dünyasında yön değiştiren İngiliz moda tasarımcısı Vivienne Westwood, 81 yaşında yaşamını yitirdi. Westwood’un, "ailesiyle çevrili olarak, huzur içerisinde" vefat ettiği ifade edildi.

Dünyaca ünlü İngiliz moda ikonu Vivienne Westwood, 81 yaşında Londra’da hayatını kaybetti. Sahip olduğu moda evi tarafından yapılan açıklamada Westwood’un ‘ailesiyle çevrili olarak huzur içerisinde’ öldüğü belirtildi.

Açıklamada Westwood’un tasarım yapmak ve kitabı üzerinde çalışmak dahil sevdiği şeyleri ‘son ana kadar’ yapmaya devam ettiği bildirildi.

PUNK'IN DOĞUMUNDA BÜYÜK ROLÜ VARDI

Westwood, çift cinsiyetli tasarımları, sloganlı tişörtleri ve eleştirel tavrıyla 1970’lerde moda sahnesinde öne çıkan isimlerinden birisi oldu. Punk kültürünün doğumunda önemli bir rol oynadı.

Tasarımları punk rock türünde simgeleşmiş grup olan Sex Pistols’ın da aralarında olduğu birçok ünlü isim tarafından giyildi.

AKTİVİST KİMLİĞİYLE DE BİLİNİYORDU

Westwood, aktivist yönüyle de biliniyor. Moda ikonu 2020’de Belmarsh Cezaevi’nde tutuklu bulunan Wikileaks’in kurucusu Julian Assange’ın ABD’ye iade edilmemesi için Londra’da dev bir kuş kafesi ile eylem düzenlemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN