Egelilerin turşuya bulgur atma nedeni bakın neymiş? Bu sırrı sadece turşucular biliyor: Öğrenince siz de hemen yapacaksınız

Egelilerin turşuya bulgur atma nedeni bakın neymiş? Bu sırrı sadece turşucular biliyor: Öğrenince siz de hemen yapacaksınız

Egelilerin kendine has lezzetleri arasındaki nefis turşularına neden bulgur attıkları ortaya çıktı. Bu sırrı sadece turşucular biliyor! Turşuya neden bulgur atılır? Öğrenince siz de hemen yapacaksınız. Egelilerin turşuya bulgur atma nedeni bakın neymiş?

Evde turşu yapmak, turşunun lezzetini ve çıtırlığını tutturmak zorlayıcı olabilir. Egelilerin hep yaptığı turşuya bulgur atmanın sebebi meğer turşuya kattığı lezzetmiş.

Turşu severler dikkat! Bu etkileri çok şaşırtacak - Sağlık Haberleri

Turşulara daha çabuk olgunlaşması ve ekşimesi için nohut eklenir. Nohut turşuyu hem diri tutar hem de lezzetini artırır. Nohut olmadığı zamanlarda Egeliler turşularına bulgur atarlar. Aslında bulgur da turşu ile aynı görevi görür ama daha dokulu bir yapı vermesi kimi insanın daha çok hoşuna gider.

Bulgurun turşuya eklenmesi, özellikle lahana, pancar veya salatalık turşusu gibi sebzelerle uyumlu olabilir. Bulgurlu turşu, geleneksel tariflerden sıyrılarak farklı bir lezzet deneyimi sunar.

BULGURUN TURŞULARA KATKISI NEDİR?

Bulgur, turşulara hafif bir tahıllı lezzet katar ve dokusunu zenginleştirir. Ancak, lezzet değişiklikleri turşunun türüne ve kişisel tercihlere bağlı olarak değişebilir. Turşulara çıtır dokuyu da bulgur verebilir.

HANGİ TÜR TURŞULARA BULGUR EKLENİR?

Bulgur, genellikle lahana, pancar veya havuç turşusu gibi sebzelerle kullanılır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN