Einstein zekası istiyorsanız çocuklarınıza mutlaka yedirin! Günde 2 tane tüketenin hafızası arşa çıkıyor

Einstein zekası istiyorsanız çocuklarınıza mutlaka yedirin! Günde 2 tane tüketenin hafızası arşa çıkıyor

Çocukların Einstein gibi mükemmel bir zekaya sahip olması için mutlaka bu besinleri tüketmesini sağlayın. Günde iki tane tüketen çocukların hafızası anında arşa çıkıyor. Hem fiziksel hem de zihinsel gelişim sağlamak için bu besinleri mutlaka çocukların beslenmesini ekleyiniz. İşte hafızayı güçlendiren o besinler…

Beyin fonksiyonlarının düzenli bir şekilde işleyebilmesi için vitamin yağ asidi ve antioksidana ihtiyaç vardır. Kimyasal iletilerde görev alan nörotransmitterlerin oluşumundan faydalı enzim salgılanmasına kadar pek çok farklı işlemde bu maddelerden yardım alınır. Beyin için gerekli olan gıda takviyelerini tüketmek için de küçük büyük herkesin beslenme listesinde bu besinlerin yer alması gerekiyor. İşte hafızayı güçlendiren o besinler…

somon-baligi.jpg

YAĞLI BALIKLAR

Beynin üçte ikisini oluşturan Omega 3 yağ asitleri çocukların beyin gelişiminde son derece önemli bir yere sahiptir. Beyin hücresinin inşası, öğrenme ve hafıza becerilerinin artması için Omega 3 yağ asitlerinin tüketilmesi gerekiyor. Bunun için de çocukların yağlı balık tüketmesi ya da Omega 3 takviyesi alması gerekiyor. Soğuksu balıkları yani somon, sardalya, uskumru, tuna ve ringa balıkları başta olmak üzere Omega 3 yağ asitleri açısından zengin balıkların tüketilmesi gerekiyor.

kuruyemis-kapak.jpg

KURU YEMİŞLER

Özellikle beyine benzer yapısıyla adeta beyin için yaratıldım diyen ceviz içerisinde bol miktarda Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri içermektedir. Beyin sağlığı için bilim insanları tarafından en çok tüketilen kuruyemiş olan cevizi günde en az 2 adet tüketerek beyin sağlığınızı koruyabilirsiniz. Bunun yanı sıra bir avuç yer fıstığı da hafızayı güçlendiren bir yer kuruyemiş olarak karşımıza çıkıyor. Fındık, badem, kuru üzüm, kabak çekirdeği ve ay çekirdeği de beyin sağlığı için gerekli olan yağ asitlerini içermektedir.

cikolata-kahve.jpg

BİTTER ÇİKOLATA VE KAHVE

Hemen Hemen herkesin bayılarak tükettiği kahve ve bitter çikolata uyumu da beyin fonksiyonları için oldukça güzel bir kombo oluşturuyor. İçeriğinde en az %70 oranında kakao bulunan ve doğal şekerden üretilmiş olan bitter çikolatayı her gün uygun ölçüde tüketerek beyin sağlığınızı koruyabilirsiniz. Bu keyfinize bir de sade Türk kahvesi eklediğinizde hem keyfinize hem de sağlığınıza söylenecek söz olmayacak.

yesil-sebzeler.jpg

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

Sağlık açısından son derece yararlı olan yeşil yapraklı sebzeler antioksidan, beta karoten ve K vitamini içermektedir. Bunun için brokoli, lahana, ıspanak ve turp gibi yeşil yapraklı besinleri günlük hayatınıza dahil etmeniz gerekiyor. Alzheimer, parkinson gibi hastalıklara karşı da yeşil yapraklı sebzelerin koruyucu etkisi bulunuyor.

zerdecal.jpg

ZERDEÇAL

Hastalığın olduğu zaman hemen hemen herkesin başvurduğu zerdeçalda beyin sağlığını koruyan ve hafızayı güçlendiren besinler arasında yerini alıyor. Yaş ilerledikçe ortaya çıkan parkinson ve alzheimer hastalığına karşı da koruyucu etkisi bulunmaktadır.

meyveler-1.jpg

MEYVELER

Günlük hayatınızda mutlaka meyvelerin gücünden yararlanmanız gerekiyor. Yaban mersini, böğürtlen, çilek ve karadut başta olmak üzere mor sebzeler içerisinde bulunan antioksidan vücudunuzu ve beyninizi genç tutmaya yarayacaktır.

yumurta-pisirmek.jpg

YUMURTA

Beyin gelişimi için önemli bir yere sahip olan folik asit, Kolin aminoasidi, B12 ve B6 vitaminleri yumurta içerisinde bol miktarda bulunuyor. Bu maddeleri tüketerek beynin kimyasal dengesini sağlayabilir ve hastalıklara karşı vücudunuzda zinde tutabilirsiniz.

DİĞER BESİNLER

Bilim insanları tarafından gerçekleştirilen araştırmalar doğrultusunda hafızayı güçlendiren diğer besinler şu şekildedir:

  • Keten tohumu,
  • Soya fasulyesi,
  • Avokado,
  • Tam tahıllar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN