Elinde dolar olan hemen bozdursun! Olayların arkası kesilmiyor: Acil çağrı yapıldı

Elinde dolar olan hemen bozdursun! Olayların arkası kesilmiyor: Acil çağrı yapıldı

Cumhurbaşkanından dolarları bozdurun uyarısı gelirken ortalık karıştı. Son günlerden Kenya'da sular durulmaz hale gelirken Kenya Cumhurbaşkanı William Ruto'dan öyle bir açıklama geldi ki yer yerinden oynadı.

Geçtiğimiz haftalardan bu zamana kadar devam eden hükümet karşıtı gösterilerde ölenlerin sayısı yükselirken başknet Nairobi başta olmak üzere farklı illerde yaşanan protestolarda 1 kişinin hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısı 3'e yükseldi.

Kenya'nın önde gelen gazetelerinden olan The Daily Nation, yaşanan bu korkunç olaylarının nedenini ''Kara Pazartesi: Bu budalalığı durdurun'' uyarılarıyla açıkladı. Bununla beraber bazı göstericiler muhalif lider Raila Odinga'yı destekleyen eski Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta'nın çiftliğine baskın yapmasıyla gündeme damgasını vurdu.

Kenya dolar bozdurun uyarısı

AFRİKA BİRLİĞİ'NDEN, KENYA OLAYLARINA TEPKİ

Afrika Birliği Komisyon Başkanı Musa Faki Muhammed, Kenya'da yaşanan şiddet olaylarına karşılık endişe duyduklarını açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada tüm tarafların sakin olması gerektiğine çağrı yapılırken seçimlerin başarılı şekilde tamamlandığını ve Yüksek Mahkeme tarafından onaylandığını duyurdu.

21 Mart tarihinden bu zamana kadar yaşanan can ve mal kayıpları ekonomik açıdan zorlu sürece sokarken Muhammed, şiddet olaylarından derin endişe duyduğunun altını çizdi.

DOLARLARI BOZDURUN

Yaşanan üzücü olaylarla beraber Cumhurbaşkanı William Ruto'dan dikkat çeken dolar çıkışı gelirken elinde doları olanların kısa sürede kurtulmaları gerektiğini açıkladı. Günler içerisinde piyasa çok farklı hale gelecek uyarıları yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN