Emekliler kimlik numaranıza göre kontrol edin! Emekli bayram ikramiyeleri o tarihte ödenecek: Hesaplara 2000 TL girecek

Emekliler kimlik numaranıza göre kontrol edin! Emekli bayram ikramiyeleri o tarihte ödenecek: Hesaplara 2000 TL girecek

Emekli ikramiyeleri kimlere verilecek? Bayramdan önce ikramiyeler yatacak mı? Tarih belli oldu! Detaylar haberimizde...

Ramazan Bayramı öncesinde milyonlarca emekli vatandaş, bayram ikramiyelerinin ne zaman yatacağını merak ediyor. Emekli maaşı alanların gözü kulağı ise bu konuda yapılacak olan açıklamalarda. 2023 Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi tutarı, 2022 yılı asgari ücretinin brüt tutarı üzerinden hesaplanacak. Bu da yaklaşık olarak 2.831 TL gibi bir tutara denk geliyor. Bayram ikramiyeleri her yıl olduğu gibi bu yıl da iki eşit taksit halinde ödenecek. İlk taksit ödemeleri Ramazan Bayramı öncesinde, 2 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. İkinci taksit ödemeleri ise Kurban Bayramı öncesinde yapılacak. Henüz bu konuda resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, genellikle ödemeler tarihlerinde herhangi bir değişiklik olmuyor ve ödemeler belirlenen tarihlerde yapılıyor.

emekli ikramiye

Emekliler, her yıl Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyeleri almaktadır. Bu ikramiyeler, emekli maaşına ek olarak verilen bir ödemedir ve emeklilerin bayramı daha rahat geçirmelerine yardımcı olması amaçlanmaktadır. Bayram ikramiyeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödenmektedir ve her yıl belirli bir tutarda belirlenmektedir. Bu tutarlar, emekli maaşlarına göre değişebilir. 2023 Ramazan Bayramı için emeklilere verilecek olan 2 bin TL değerindeki bayram ikramiyesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Nisan ayında hesaplara yatırılacak. Bu konuda yapılan açıklamada, "2023 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesi bayram öncesi, Nisan ayı içinde ödenecektir. Kurban Bayramı ikramiyesi ise yine bayram öncesi haziran ayı içinde ödenecektir" denildi. Emeklilerin bayramlarını kutlu geçirmeleri için her yıl bayram ikramiyesi ödendiğine dikkat çekilen açıklamada, 2018 yılından bu yana 114 milyar lira bayram ikramiyesi ödendiği belirtildi. Ödemelerin 20 Nisan tarihinden önce yapılması bekleniyor.

emekli ikramiye

RAMAZAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Emekliler, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kez bayram ikramiyesi almaktadır. Bayram ikramiyesi, emekli maaşının aylık tutarının belirli bir katı olarak hesaplanır ve her yıl güncellenir. İkramiyeler, Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde verilir ve emekli maaşlarına eklenir. Bu ikramiyeler, emeklilerin bayramlarda sevdikleriyle bir araya gelebilmeleri ve bayramların daha mutlu geçmesi için verilir.Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesi tutarı, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından açıklanmıştı. Buna göre, emekliye bayram ikramiyesi 1,100 TL'den 2,000 TL'ye yükseltildi. Dolayısıyla, 2023 Ramazan Bayramı'nda emeklilere ödenecek olan ikramiye tutarı 2,000 TL olacaktır.

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLİR?

Bayram ikramiyesi şu kişilere verilir: Şehit yakınları ve gazilere, SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklilerine, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlara, ölüm aylığı alanlara, şeref aylığı alanlara, geçici köy koruculara, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazilerine, şampiyon sporculara, terörden zarar görmesinden dolayı aylık bağlanan sivillere ve yaşamını yitirenlerin hak sahiplerine verilmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN