Et fiyatları zirveye çıktı, Bakanlık müdahale etti! Et ve süt fiyatlarını tak diye düşürecek hamle yolda! Bakan net konuştu

Et fiyatları zirveye çıktı, Bakanlık müdahale etti! Et ve süt fiyatlarını tak diye düşürecek hamle yolda! Bakan net konuştu

Tahıl, et ve süt fiyatları, Rusya ve Ukrayna savaşı, kuraklık problemi. İşte Vahit Kirişçi'nin gündeme dair açıklamaları.

Et fiyatları zirveye çıktı, Bakanlık müdahale etti! Et ve süt fiyatlarını tak diye düşürecek hamle yolda! Bakan net konuştu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Sokak hayvanları ve et fiyatları hakkında konuştu. Sokak hayvanları için çalışmalar yaptıklarını belirten Kirişçi, et fiyatlarına da değindi. İşte detaylar...

ET

BAKAN KİRİŞÇİ'DEN AÇIKLALAR

Ankara'da medya kuruluşları temsilcileri bir araya, burada konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit  Kirişçi gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yağışların düzensizliği, mevsim normallerinde seyir eden yağışlar hakkında da konuşan Kirişçi, Türkiye'nin su ihtiyacını karşılayacak barajlara sahip olduğunu söyledi. Antalya 90 günde yağması beklenen yağmurun bir günde yağdığını söyleyen Kirişçi, Türkiye'nin büyük illerinin su ihtiyacını, hiç su gelmemesi halinde 6 ve 7 ay karşılayacak barajların olduğunu söyledi. 

su

6 MİLYON HAYVAN İÇİN KISIRLAŞTIRMA

Sokak hayvanları konusuna da değinen Kirişçi, 6 milyon sokak hayvanının kısırlaştırılmak istendiğini söyledi. Kısırlaştırma işleminin olup olmayacağı konusunda net konuşmayan Kirişçi, sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemeye gittiklerini belirtti. 

SOKAK KÖPEK

RUSYA UKRAYNA SAVAŞI TEHLİKE

Tahıl meselesine de değinen Kiriş, Rusya ve Ukrayna aralarındaki sorunlarını halledemezse dünyayı ciddi bir tahıl koridoru tehlikesini beklediğini söyledi.

Et fiyatları hakkında da konuşan Kirişçi'den ne etimizde ne sütümüzde sorun var, dedi. Et ve süt fiyatlarının normal olduğunu söyleyen Kirişçi, ürünlerimiz gerekli tedbirler aracılığıyla işletiliyor, diye açıklamalarda bulundu. Et ve süt üretimi konusunda güvenirliğe dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN