Et, süt, yoğurt ve peynirde dev indirim başlıyor! Bu marketler bugün düğmeye bastı: Fiyatlar 10, 20, 30 TL birden düştü!

Et, süt, yoğurt ve peynirde dev indirim başlıyor! Bu marketler bugün düğmeye bastı: Fiyatlar 10, 20, 30 TL birden düştü!

Şok Marketler, artan enflasyon ortamında zincir marketlerden beklenmedik bir hamle gerçekleştirdi ve Ocak ayı sonuna kadar geçerli 1.000 ürün için fiyat güncellemesi yaptığını açıkladı. Açıklamaya cevaben Migros, Carrefour SA ve Happy Center gibi zincir mağazalar fiyatları sabitleme ve indirme kararı aldıklarını açıkladı. Ancak et ve süt fiyatlarıyla ilgili dikkat çekici bir açıklama var. Et ve süt ürünlerinde arza bağlı olarak gelecekte indirim uygulanabileceği açıklandı. Ancak et ve süt fiyatlarıyla ilgili dikkat çekici bir açıklama var. Et ve süt ürünleri açısından arza bağlı bir durumda gelecekte indirim uygulanabileceği açıklandı.

Başta Maliye Bakanı Nureddin Nebati olmak üzere bakanların açıklamaları Türkiye'nin büyük zincir marketlerinde duyuldu. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Nevaty, gıda perakendecileri ile görüştüğünü ve fiyat yükselmelerinin artık makul görülmediğini söyledi. Nebati, konuyla ilgili konuşmasında "Bundan sonra hem yerel hem de yerel piyasaları fiyatları artırmamaya veya sabitlemeye çağırıyoruz. Her türlü katkıyı yapmaya hazırız" dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş ise, asgari ücrete yapılan zammın ardından etiket fiyatları konusunda yerli dört büyük zincir mağazanın yöneticileriyle de görüşerek onları uyardı. Bakan Muş, “Piyasanın düzenini ve işleyişini bozan makul olmayan fiyat artışlarına asla izin vermeyeceğiz” mesajını verirken Şok, Migros, CarrefourSA ve Happy Center gibi zincir mağazalar peş peşe 'indirim' ve 'fiyat indirimleri' açıkladı.

büyük zincir marketlerinde sabit fiyat yüzde 50 indirim

İLK ADIM ŞOK MARKETLER ZİNCİRİNDEN

Bu aramaların ardından yeni yılın ilk günü Şok Marketlerden ilk duyuru geldi. Şok Marketler Ocak ayında 1000 adet ürün için sabit fiyat belirlediğini açıkladı. Dolayısıyla pirinçten makarnaya, fasulyeden una, çay ve kahveden şekere, patatesten soğana kadar temel ihtiyaçlardan belirlenen 1000 ürünün fiyatları Ocak ayının son gününe kadar sabit olarak kalacak.

Şok Marketler CEO'su Uğur Demirel, firmalarının Türkiye ekonomisine ve müşterilerinin bütçelerine katkı sağlayacak fiyatları belirleme kararı aldıklarını söyledi ve "Bugüne kadar "Birlikten Berekeye" anlayışımızla hem üreticilerimizin hem de müşterilerimizin yanında olduk, bundan sonra da böyle olmaya devam edeceğiz. Bu kampanya aslında bu anlayımızın enn iyi örneğidir. Bundan sonra da eskisi gibi günlük düşük, piyasa fiyatının altında fiyat politikası ile hizmetlerimize devam edeceğiz" dedi.

büyük zincir marketlerinde sabit fiyat yüzde 50 indirim

MİGROS'TAN YÜZDE 50'YE VARAN İNDİRİMLER VE FİYAT SABİTLEME

Ocak ayında Migros, en temel ürünler de dahil olmak üzere 419 Migros markası adı altında sattığı üründe fiyat belirledi ve 3.000'in üzerinde markalı ürününde de indirim uyguladı. Migros'un enflasyon ile mücadelede başlattığı yüzlerce temel ürünün hem sabit fiyat ve indirim kampanyaları çalışmasında 419 ürünün sabit fiyatlı, 3.000'den fazla marka üründe ise sürekli bir indirimin uygulanacağı bildirildi. Migros'ta ayrıca 23 farklı grupta olan ütün ürünleri kapsayan yaklaşık 20.000 üründe yüzde 25'ten yüzde 50'ye varan özel indirimler sunulmaktadır.

CARREFOURSA YIL BOYU KAMPANYA BAŞLATTI

CarrefourSA ayrıca gıda ve gıda dışı kategorilerinde 20.000 üründe yüzde 20 ile yüzde 40 arasında değişen indirimler uygulama kararı aldı. Şirketin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Gişede ve yazar kasada farklı fiyatlar ile karşılaşan müşteriler için müşteri indirimli fiyatını uygularız.Avantajlı fiyat garantisinde, maliyet yükselmeden reyonun fiyatını değiştirmez, tedarikçi indirimini uygun fiyatımıza yansıtırız. Müşterilerin temel gıda, et, yaş sebze ve meyve gibi temel ihtiyaçlarını devam ettirerek tüketici dostu indirimler hayata geçirdik ve benzer kampanyaları ürün kategorilerimizde sıraladık."

büyük zincir marketlerinde sabit fiyat yüzde 50 indirim

İNDİRİM KERVANINA HAPPY CENTER DA DAHİL OLDU

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Perakende Komitesi Başkanı ve Mutluluk Merkezi Kıdemli Murahhas Azası (CEO) Yavuz Altun, market zincirine göre fiyat indirimi yaptıklarını söyledi. Altun yaptığı açıklamada, komite başkanı olarak market zincirleri ile görüştüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Hepsi fiyatlarını düşüreceğini teyit etti. Sektör olarak çalışanlarımıza elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Happy Center Markets olarak bunu yaptık. Yeni politika ile seneye daha da artıracağız." gıda ve gıda dışı etiketlerin fiyatı yüzde 10-20 oranında. Et ve süt ürünleri ile ilgili olarak, gelecekte arza bağlı olarak fiyatları düşürebiliriz. Enflasyonist etki ortadan kalktıktan sonra bu indirimleri gıda ürünleri başta olmak üzere tüm ürünlere yansıtmak istiyoruz ancak "Geniş bir ürün yelpazesinde böyle bir indirim yapacağız" gibi popülist söylemlerden uzak durmaya ve gerçekleri yansıtmaya kararlıyız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN