Eti yumuşatmak meğer bu kadar kolaymış! Et pişirirken herkes aynı hatayı yapıyor

Eti yumuşatmak meğer bu kadar kolaymış! Et pişirirken herkes aynı hatayı yapıyor

Kırmızı et pişirirken lezzetli olması için bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Lokum gibi ağızda dağılan et pişirmek aslında oldukça kolay. Kırmızı et pişirirken yapılan yaygın hata, etin taş gibi sert kalmasına neden oluyor. Peki, etin yumuşak olması için ne yapılmalı? Eti yumuşatmak için ne yapmalı? İşte, et yumuşatma yöntemi...

Lezzetli et hazırlamak için eti yumuşatmak isteyenlerin en sık kullandığı yöntemlerden biri, yemeğin tüm lezzetini kaybetmesine yol açıyor. Mutfaklarda sıklıkla yapılan hatalardan biri olan et pişirme yöntemi, etlerin yumuşamasını engelliyor ve etin sert kalmasına yol açıyor. Yumuşamayan et ise düzgün şekilde pişmiyor.

SERT ET NASIL YUMUŞATILIR?

Eti marine ederken üzerine tuz döktüğümüz zaman etin yumuşamasını engellemiş oluyoruz. Tuzlanana et ne kadar süre marine edilirse edilsin yumuşamak yerine sertleşmeye başlıyor. Bu da etin pişerken yumuşamasını ve iç suyunu bırakarak kendi suyunda lezzetli bir şekilde pişmesini engelliyor.

ETİN LOKUM GİBİ OLMASI İÇİN NE YAPMALI?

Eğer ağızda dağılan bir kırmızı et yemeği pişirmek istiyorsanız bunun için eti marine ederken kesinlikle tuz kullanmamak gerekiyor. Marine işlemi esnasında kırmızı eti süt ya da zeytinyağı kullanarak yumuşatabilirsiniz. Tuzun ise et pişmeye yakın eklenmesi gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN