Ev hanımlarına evden emeklilik müjdesi! Sadece bunu yaparak emekli maaşı alacaklar: Her ay en az 5.500 TL...

Ev hanımlarına evden emeklilik müjdesi! Sadece bunu yaparak emekli maaşı alacaklar: Her ay en az 5.500 TL...

EYT sonrası bir müjde de ev hanımlarının emekliliği için geldi. Peki ev hanımları nasıl emekli olabilir? Tüm detaylar haberimizde.

Artık ev hanımları da BAĞ KUR üzerinden emekli olabilecek. Peki ev hanımlarının BAĞ KUR üzerinden emekli olma şartı nedir? Ev hanımlarının emekliliği için yaş sınırı var mı? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EV HANIMLARININ EMEKLİLİK ŞARTLARI

EYT sonrası emeklilik şansı yakalayan milyonlarca vatandaşın yanı sıra ev hanımları için de emeklilik fırsatı doğdu. Ev hanımlarının emekli olabilmesi için ilk şart 9 bin gün prim ödemeleri gerekiyor. Aynı zamanda 61 yaşın doldurulmuş olması gerekiyor. Ev hanımlarının SGK prim ödemelerinde belirlenen alt ve üst limit asgari ücretin yüzde 32'si kadardır. Prim ödemesinin en yüksek tutarı ise asgari ücretin yüzde 32'sinin 6.5 ile çarpılması sonucu ortaya çıkar. Bu tutarın yüzde 20'si yaşlılık, malullük ve vefat sigortası primleridir.

Ev Hanımları Emeklilik Şartları ve Prim Ödemeleri

YETENEĞİ OLAN EV HANIMLARI DA EMEKLİ OLABİLECEK

Prim ödemelerinin yanında el işleri gibi yetenekleri olan kadınlar da emekliliğe hak kazanabilecek. Sonuç olarak ev ekonomisine yetenekleriyle katkı sağlayan kadınlar da devletin verdiği emeklilik hakkından faydalanma şansı yakalayacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN