Ev işlerini kolaylaştıran 10 hile! Şipşak işiniz bitecek

Ev işlerini kolaylaştıran 10 hile! Şipşak işiniz bitecek

Ev ve mutfak hileleriyle artık işkenceye dönene yemek ve temizlik işleriniz şipşak hızlanacak. Ev kadınlarının en dertli olduğu konulardan biri de ev işleri. Bunun artık kolay yöntemi var. Yemek, temizlik, ütü gibi işlerin hilesini öğrenince ev işleri size kolay gelecek. İşte ev işlerini kolaylaştıran 10 hile

Ev temizliği ve yemek yapmak bazen işkenceye dönebiliyor. Tüm vaktinizi ve enerjinizi artık boşa harcamayın. Ev işinizi kolaylaştıran 10 ev hilesi yöntemiyle artık vaktiniz de enerjiniz de size kalacak.

EV İŞİNİZİ KOLAYLAŞTIRAN 10 HİLE

1. Soğan doğrarken gözlerinizi yakmamak için, soğanı birkaç dakika buzlukta dondurun. Dondurulmuş soğan doğrama işlemi sırasında daha az göz yaşartıcıdır.
2. Yumurta haşlamak için suya biraz sirke ekleyin. Sirke, yumurtanın kabuğunun çatlamasını önler ve daha kolay soyulmasını sağlar.
3. Patatesleri hızlı bir şekilde soyabilmek için, haşlama suyuna biraz tuz ekleyin. Tuz, kabukların kolayca soyulmasını sağlar.
4. Limon suyu veya sirke kullanarak sebzelerin renklerini koruyabilirsiniz. Sebzeleri haşlamadan önce suya biraz limon suyu veya sirke ekleyin. Bu, sebzelerin daha canlı renkte kalmasını sağlar.
5. Mikrodalga fırında patatesleri hızlı bir şekilde pişirebilirsiniz. Patatesleri birkaç yerinden çatal batırarak delin ve mikrodalgada 5-6 dakika kadar pişirin.
6. Sarımsakları kolayca soyabilmek için, dişleri bir bıçakla hafifçe ezin. Bu, kabukların daha kolay soyulmasını sağlar.
7. Taze zencefilin kabuğunu soymak için bir kaşık kullanabilirsiniz. Kaşığı zencefilin kabuğuna yerleştirin ve hafifçe bastırarak kabuğu kolayca soyun.
8. Taze otları uzun süre taze tutmak için, saplarını bir bardak suya yerleştirin ve buzdolabında saklayın. Bu, otların daha uzun süre taze kalmasını sağlar.
9. Fırında pişirme yaparken, tepsiyi yağlamak yerine pişirme kağıdı kullanabilirsiniz. Pişirme kağıdı, yemeklerin yapışmasını önler ve temizlik işini kolaylaştırır.
10. Mutfak tezgahını temizlemek için limon kullanabilirsiniz. Limon dilimini tezgaha sürün ve biraz tuz serpin. Bu karışımı kullanarak tezgahı ovun ve ardından temiz suyla durulayın. Limon ve tuz, tezgahı temizlerken aynı zamanda hoş bir koku bırakır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN