Ev sahipleri buna çok üzülecek! Kiracılar da yapmak zorunda! e-Devlet üzerinden bunu yapmayan yandı!

Ev sahipleri buna çok üzülecek! Kiracılar da yapmak zorunda! e-Devlet üzerinden bunu yapmayan yandı!

Bakan Nureddin Nebati açıklamalarda bulunurken milyonlarca ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren gelişme taşandı. Kira sözleşmelerine düzenleme geleceği bilgisi verilirken e devlet üzerinden yapılacağı belirtildi. İşte kiracı ve ev sahiplerine dair karar detayları haberimizde yer almaktadır.

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren karar alınırken kira sözleşmelerinin e devlet üzerinden yapılması adına harekete geçildiği bilgisi verildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı 291 kurum ve kuruluşla işbirliği yaparak 900 öneriyi değerlendirileceği hakkında bilgi verilirken 2023-2025 dönemini kapsayan Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı”nı yürürlüğe koyulduğu duyuruldu.

Kira sözleşmesinde yeni düzenleme

BAKAN NEBATİ AÇIKLADI

Hazine ve Maliye Bakanı kira sözleşmelerde yeni adım atıldığı bilgisini verdi. Nebati, eylem planının detaylarını açıklarken rekabet gücünü artırmak, vergi kaybının önüne geçerek sürdürülebileceğiyle gelir dağılımı daha adaletli yapıya geleceği hakkında mücadele edileceğinin altını çizdi.

E devlet sistemi üzeriden kira sözleşmesine dair risk analizi gündeme gelirken sözleşmelerin elektronik düzenlemesinde 2024 yılı sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN