Evinizde portakal varsa artık deterjana ihtiyacınız kalmayacak! Lekeleri silgi gibi silecek! Paranız da cebinizde kalacak!

Evinizde portakal varsa artık deterjana ihtiyacınız kalmayacak! Lekeleri silgi gibi silecek! Paranız da cebinizde kalacak!

Kimyasal deterjanlardan uzak kalarak evde kendi deterjanınızı hazırlayabilirsiniz. Evde portakalı olan bu yöntemi hemen denemeli. İşte evde düşük maliyetle deterjan yapmanın yolu...

Kimyasal deterjanlar hem sağlığı hem de doğayı kötü etkileyebiliyor. İçeriğinde bulunan zararlı bileşenlerden dolayı bu tarz ürünlerin fazla veya yanlış kullanımında sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Kimyasal içerikli ürünlerden uzak durarak evdeki malzemelerle kendi temizlik ürününüzü hazırlayabilirsiniz.

Kış aylarında bolca tükettiğimiz C vitamini deposu portakalı güçlü bir leke çıkarıcı olarak kullanabiliriz. Portakalı tükettikten sonra kabuklarını atmayarak temizlik malzemesi üretmeniz mümkün.

poertakal.jpg

İlk olarak 10 tane portakalın kabuklarını küçük küçük doğrayalım. Doğrama işleminden sonra portakal kabuklarını güneşe serelim ya da fırına atarak güzelce kurutalım. Kuruyan portakal kabuklarını içi temiz bir kavanozun içerisine alarak, üzerine 1 litre sirkeyi ilave edelim. Ardından kavanoz kapağını sıkıca kapatın.

poertii-001.jpg

Karışımı iki hafta boyunca serin ve karanlık bir yerde bekletin. Süzdüğünüz karışımı sprey formda bir şişeye koyarak rahatlıkla her yüzeyde kullanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN