Evinize dadanan güvelere bu karışımla güle güle diyeceksiniz! Tek bir damlası bile toz duman ediyor

Evinize dadanan güvelere bu karışımla güle güle diyeceksiniz! Tek bir damlası bile toz duman ediyor

Yaz ayının gelmesi beraberinde güve kelebeği sorununu da getirdi. Evlerde ve mutfaklarda sık sık karşımıza çıkan güvelerden kurtulmanın yolu ise aslında oldukça basit. Evde hazırlayacağınız bu karışımın bir damlası bile güveleri kovmanıza yetecek.

Birçok çeşidi bulunan güveler farklı türlerde evlerde bulunuyor. Güveler genellikle; elbiselerde, giysilerde, kilerde, mutfak dolaplarında, çekmecelerde ya da kilerlerde bulunuyor. Kapı, pencere ya da evdeki çatlaklardan kolaylıkla bu yerlere ulaşım sağlayan güvelerden kurtulmak ise sanıldığı kadar zor değil.

Doğal yağlar kullanarak elde edeceğiniz karışım ile sizi rahatsız eden güveleri evinizden uzaklaştırabilirsiniz. İşte, güve kelebeklerinden iz bırakmayan o etkili formül...

BİR DAMLASI YETİYOR

Sandal ağacı, sedir ağacı, sardunya, karanfil, nane, greyfurt, portakal çiçeği, bergamot, okaliptüs ve lavanta kokulu yağlar eve güve girmesini engelleyen yağ türleridir. Bu yağlardan herhangi bir tanesinden 1 yemek kaşığı sprey şişesine döktükten sonra üzerine su ve gül suyu ekleyin. Karışımı iyice çalkalayıp güve olan yerlere püskürtün.

yeni-proje-41.jpg

İsterseniz yağları şişeye koymak yerine, direk güve olan yerlere pamuk topu yaparak da kullanabilirsiniz. Pamuklarınıza istediğiniz yağı damlattıktan sonra, güve olan tüm bölgelere pamuk toplarını yerleştirin ve evinize güve girmesini engelleyin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN