Evlere bayram havası geliyor: Okul çağında çocuğu olan ailelere 3.295 TL yardım!

Evlere bayram havası geliyor: Okul çağında çocuğu olan ailelere 3.295 TL yardım!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeli haberi duyurdu. Çocuklu ailelere 3295 Türk Lirası yardım yapılıyor. Yardım başvuru şartları neler, kimler başvurabilir, başvurular nereye ve nasıl yapılıyor? Soruları ise merak uyandırdı. Daha fazla detay için haberimize göz atabilirsiniz…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocuklu ailelerin uçtuğunu söyledi. Bakan Derya Yanık'ın yaptığı açıklamaya göre çocuklu ailelere verilecek yardım 3295 Türk Lirasına çıktı.

Devlet yardımları ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye devam ediyor. Bu destekler 2023 yılında da istikrarlı bir şekilde devam edecek. Bu malum destek sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile devlet kurumları tarafından vatandaşlara veriliyor. Ocak ayından bu yana ihtiyaç sahiplerine ödenen ödenekler önemli ölçüde arttı. Başvurular onaylanır onaylanmaz, fonlar doğrudan ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına aktarılır.

Devlet yardımları 2023 yılında da tüm hızıyla devam edecektir. Özellikle yardıma ihtiyacı olan çocuklu aileler devlet destek hizmetlerini soruyorlar. Yardım parası kimlere ödenir ve nasıl uygulanır? Bu konuyla ilgili tüm bilgiler haberimizde yer almaktadır. Aileyi Bakanlığı'na göre, hanedeki çocuk sayısına bağlı olarak ücretler 350-650 Türk Lirasıdır. Bakan Derya Yanık, 1-2 çocuklu ailelere 350 Türk Lirası, 3 çocuklu ailelere 450 Türk Lirası, 4 çocuklu ailelere 550 Türk Lirası ve 5 çocuklu ailelere 650 Türk Lirası ödeneceğini açıkladı.

sed yardımı

YARDIMDAN, İSTEKTEN BAŞKA NEDİR?

Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve asgari bir yaşam standardını sürdürmek zorunda olan aileler için geçici ekonomik ve psikososyal destek sistemleri vardır ve bu sistem, çocuğun bağımsızlığına kadar bakımını üstlenen bir sistemdir.

SIA yardım başvuruları, sosyal ekonomik yardım başvurusu için yerel departmanın sosyal yardım dairesine bir başvuru ile veya elektronik olarak ön sayfadan yapılır. Gerekli koşulları sağlayan ailelere sosyal ve maddi destek için aylık ödeme yapılır.

SED desteğinin 2023'ün başlarında ne zaman sunulacağı henüz belli değil. Kesin ödeme tarihi açıklanmadı. SED başvuru sahibi, Aile Refahı veya Sosyal Ekonomik Yardım Dairesi Ödeme Bilgilerinin e-devlet ekranından ödemenin yapılıp yapılmadığını görebilir. SED yardımları genellikle birkaç gün içinde tamamlanır. Yüksek yoğunlukta bu süre bir aya kadar uzayabilmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN