EYT kılpayı kaçtıysa üzülmeyin! Yeni formül daha ballı: Sadece 10 yıl detayı ile yıllar önce erken emekli olabileceksiniz!

EYT kılpayı kaçtıysa üzülmeyin! Yeni formül daha ballı: Sadece 10 yıl detayı ile yıllar önce erken emekli olabileceksiniz!

Emeklilikte yaşa takılanlar....EYT'yi kaçırdık diye üzülmeyin! Erken Emeklilik kapısı yeniden aralandı!

BU FORMÜLLE SİZDE EMEKLİSİNİZ!

2,5 milyon EYT’linin gözü kulağı düzenlemenin yasalaşmasında. Ancak EYT’liler kadar EYT’ye takılanlarda emeklilik hayali kuruyor. EYT düzenlemesinden yararlanabilmek için bazı koşullar sağlanırsa EYT’yi kaçıranlar için de bir kapı açılmış olacak.

Emeklilikte yaşa takılanlar için düzenleme tamamlanmak üzere. Bu sayede milyonlarca kişi de emekliliğine kavuşacak. Peki EYT’yi kıl payı kaçıranlar ne olacak? Yapılan düzenleme tam da kıl payı kaçıranlar için de yeşil ışık yakıyor.

Yapılan yeni düzenlemede emekliliğe hak kazanmak için bazı koşulların sağlanması durumunda 10 yıl çalışarak emeklilik hak edebilirsiniz!

emekliler

EYT'Yİ KAÇIRANLAR FIRSATI KAÇIRMAYIN!

Emekliliği çok az bir pay ile kaçıranlar için emekli aylığına hak kazanmak adına prim gün sayısı, çalışma yılı koşullarını yerine getirmeyenleri de kapsayacak. Bazı durumlarda normal şartların aranmadığı 10 senelik sigorta girişlerinde de emeklilik hak edebilirsiniz.

Emeklilik için yaş şartı, prim günü ve sigortalılık gün sayısı önemlidir. Ancak bazı koşullarda sigorta girişin 2000 sonrası olması halinde de erken emeklilikten yararlanabilirsiniz. Geriye dönük borçlanma ile 6 yıl emekliliğinizi erkene çekebilirsiniz. Anneler çocuk başına 2 yıl, erkekler ise askerlik borçlanması yapabiliyorlar.

2000’DEN SONRAKİ SİGORTA BAŞLANGICI OLANLAR

Yaş şartı beklemeden emeklilik için malulen emeklilik şart. Bunun için %60 oranında engeli bulunan kişiler emeklilik hakedebiliyor. Karaciğer, akciğer yetmezliği, kalp ve organ nakli durumlarında da özel bakıma ihtiyaç sigortalılar erken emekli olabiliyor. Heyet raporu ile engel durumunun kanıtlanması durumunda 2000'den sonra sigorta başlangı olsa dahi yaş şartını beklemeden emekli olabiliniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN