EYT'de prim ve yaş değişti! e-Devlet EYT sorgulama ekranınından hemen bakın: Emeklilik tarihiniz değişmiş olabilir

EYT'de prim ve yaş değişti! e-Devlet EYT sorgulama ekranınından hemen bakın: Emeklilik tarihiniz değişmiş olabilir

EYT düzenlemesinde sona yaklaşılırken, e-Devlet sorgulama ekranı vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. İlk etapta 1,5 milyonu toplamda 4 milyonu kapsayacak olan EYT kapsamına girip girmediğinizi öğrenmek isteyenler için yeni sistem açıldı. İşte, EYT sorgulamasıyla ilgili detaylar...

İlk etapta 1.5 milyon kişiyi toplamda 4 milyon kişiyi kapsayan EYT yasasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen toplantı kapsamında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de çeşitli toplantılar yaptı.

EYT SORGULAMA

EYT yasasındaki çıraklık ve sigorta mağdurlarına da kesin olarak bakıldığında SGK tarafından güncelleme yapıldığı belirtiliyor.

 eyt

Bu kapsamda EYT'li olanlar için hizmet üzerinden başlangıç tarihi 8 Eylül 1999 tarihi ve öncesinde olanlar kabul edilecek. 4A tescil başlama tarihi ise kabul olmuyor. Bu kapsamda EYT'li olduğunuz düşüncesindeyseniz EYT sorgulama ekranından kendi EYT'nizi sorgulayarak durumla ilgili bilgi edinebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN