Beştepe'de EYT zirvesi: Erdoğan bu akşam açıklama yapacak

Beştepe'de EYT zirvesi: Erdoğan bu akşam açıklama yapacak

Toplamda yaklaşık 7 milyon kişiyi ilgilendiren EYT'de son aşamaya gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Beştepe'de EYT'de çıkacak nihai karar için bir toplantı düzenleniyor. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine Maliye Bakanı Nureddin Nebati de katılım sağladı. Erdoğan, konu ile ilgili olarak saat 19.45'te açıklama yapacak.bu akşam 19.45'te emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ile ilgili düzenlemeyi kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

Milyonlarca kişinin gözü kulağı emeklilikte yaşa takılanlardan (EYT) gelecek olan haberde. Uzun bir süredir görüşmelerin devam ettiği EYT'de nihayet sona gelindi.

ERDOĞAN BU AKŞAM AÇIKLIYOR

EYT düzenlemesi ile ilgili Ankara Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir toplantı gerçekleştiriliyor. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19.45'te EYT düzenlemesine ilişkin açıklama yapacak.

Toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine Maliye Bakanı Nureddin Nebati de yer alıyor.

ERDOĞAN YILBAŞINDAN ÖNCEYİ İŞARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası EYT için yılbaşından önce sonuç alabileceklerini açıklamıştı. Erdoğan, "Çalışanlarımızın emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. İnşallah bu meseleyi de yılbaşından önce arzumuz gündemden çıkartmaktır" şeklinde konuştu.

BİLGİN 'HAYIR' DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e geçtiğimiz gün basın mensupları, "EYT, seçim sonrasına mı kaldı" diye sorulmuştu.

Bakan Bilgin ise bu soruya, "Yok öyle bir şey. Bu hafta açıklanacak" şeklinde yanıt vermişti.

ŞENTOP'TAN SON AÇIKLAMA GELMİŞTİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, konu ile ilgili konuşan son isim olmuştu. Şentop, bugün EYT'ye ilişkin, "Bu konuda düzenlemeler bu hafta açıklanabilir. Meclis'e bu hafta ya da önümüzdeki hafta gelebilir. Ocak'ta Meclis'te değerlendirilir" ifadelerini kullanmıştı.

EYT KİMLERİ KAPSIYOR?

8 Eylül 1999 tarihinde önce sigorta girişi olan vatandaşlar EYT'li olarak nitelendiriliyor. Bu tarihte çıkan yasanın ardından emeklilik için 58'e kadar uzatılan yaş şartı getirilmişti.

Yasa öncesinde kadınlar 20 yıl sigortalılık süresi ve 5 bin prim, erkekler de 25 yıl sigortalılık süresi ve 5 bin primi doldurduklarında emeklilik hakkı kazanıyorlardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN