Şentop'tan EYT için bir tarih daha

Şentop'tan EYT için bir tarih daha

Milyonlarca vatandaşın dört gözle beklediği EYT ile ilgili açıklama yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Bu konuda düzenlemeler bu hafta açıklanabilir. Meclis'e bu hafta ya da önümüzdeki hafta gelebilir. Ocak'ta Meclis'te değerlendirilir." dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, parlamentoda muhabirlerle bir araya geldi. Şentop, erken seçim iddiaları hakkında, "Seçimlerin normal tarihi 18 Haziran. Seçime yönelik bir karar alınsa bile bunun süresi 60 gündür" dedi.

SEÇİMLERİN NORMAL TARİHİ 18 HAZİRAN

Şentop, muhalefetin erken seçim tartışmalarına ilişkin, "Seçimlerin normal tarihi 18 Haziran. Seçime yönelik bir karar alınsa bile bunun süresi 60 gündür. Seçimlerin öne alınmasıyla ilgili karar yetkisi, hem Meclis'te hem cumhurbaşkanlığında var. 6 Nisan'dan önce seçim kararı alınmasını beklemiyorum" ifadelerini kullandı.

Şentop, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmesi konusunda girişimlerimiz var. Sadece benim değil başka ülkelerin milletvekillerinin de bu konuda girişimleri var" ifadelerini kullandı.

EYT VE BAŞÖRTÜSÜ DÜZENLEMESİ

Şentop, EYT düzenlemesi hakkında da "Bu konuda düzenlemeler bu hafta açıklanabilir. Meclis'e bu hafta ya da önümüzdeki hafta gelebilir. Ocak'ta Meclis'te değerlendirilir" derken, başörtüsü düzenlemesi için de "400'ün üzerine bir oyla Meclis'ten geçebilir diye düşünüyorum. 400’ün üzerinde geçerse parlamentoda çözülmüş olur ve referanduma gerek kalmaz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın da referanduma götürmeyeceği kanaatindeyim" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN