Faydalarını öğrenince çöpten geri çıkaracaksınız! Ayvanın kabuğu ve çekirdeği adeta doğal mucize

Faydalarını öğrenince çöpten geri çıkaracaksınız! Ayvanın kabuğu ve çekirdeği adeta doğal mucize

Hem tatlı hem sulu bir meyve olan ayvanın kendisi kadar kabuğu ve çekirdekleri de çok faydalı. Bugüne kadar hep çöpe atıyorduk, meğer birçok faydası varmış. İşte, ayva kabuğunun ve çekirdeğinin faydaları...

Meyveler içerisinde en sağlıklı ve besleyicilerinden biri olan ayvanın; çeşitli vitaminler, mineraller ve antioksidanlara sahip olması dolayısıyla insan sağlığına pek çok faydası bulunuyor.

AYVANIN FAYDALARI NELER?

* Sindirime yardımcı olur

* Kanser riskini azaltır

* Kalp sağlığını korur

* Göz sağlığını destekler

* Bağışıklık sistemini güçlendirir

AYVA ÇEKİRDEĞİ NE İŞE YARAR?

Ayva çekirdekleriyle cildi güzelleştiren ayva jeli yapabilirsiniz. İlk olarak ayvaların çekirdeklerini çıkarın. Çıkarılan çekirdekleri bir bardak suya koyup 1 gece dinlendirin. Ertesi gün su jel kıvamını alacaktır.

Vücutta birçok olumlu etkisi bulunmakta olan ayva çekirdeği jelini cildiniz de hemen hemen her bölgeye uygulayabilirsiniz. Ayva jeli, güneş yanığı ve egzama gibi cilt problemlerinin hafiflemesine yardımcı olur.

AYVA KABUĞU ÇAYI NEYE İYİ GELİR?

Yurt'ta yer alan habere göre, ayva kabuklarından çay yaparak tüketebilirsiniz. Ayva kabuğu çayı cildi temizler, parlatır ve güzelleştirir. Saç diplerini güçlendirir ve saçların derinlemesine temizlenmesini sağlar.

Ayva kabuğu çayı, kansızlık için de birebir. Öksürüğü azaltır. Kilo kontrolünde yardımcı özelliği var. Kan basıncını dengeler. Boğazı yumuşatır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN