Fobi ne demek?

Fobi ne demek?

Fobi, günlük hayatta sıklıkla karşılaştığımız ve kullandığımız bir terim. Ancak pek çok kişi, bu sık kullanılan kelimenin tam anlamını merak ediyor. Fobi kelimesi, aslen Fransızca kökenli olup, dilimize de buradan geçmiştir. Peki, fobi kelimesinin anlamı nedir? Türk Dil Kurumu sözlüklerine göre fobi kelimesinin anlamını ve kullanım alanlarını sizler için inceledik.

Fobi ne demek? Fobi kelimesi, patolojik bir korkuyu ifade eden Fransızca bir terimden türemiştir. Bu kelime, Türkçeye de Fransızca üzerinden geçmiş ve zamanla dilimizin bir parçası haline gelmiştir. Fobi, genellikle korkmak ve korkutmak anlamlarına gelir.

TÜRK DİL KURUMU'NA GÖRE FOBİ KELİMESİNİN ANLAMI

Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüklerinde birçok kelimenin anlamlarını öğrenmek mümkündür. Fobi kelimesi de bu sözlüklerde yer alıyor. TDK'ya göre fobi, "Belirli nesneler veya durumlar karşısında duyulan olağan dışı güçlü korku" olarak tanımlanmaktadır. Bu tanım, fobinin sadece basit bir korkudan ziyade, daha güçlü ve olağan dışı bir duyguyu ifade ettiğini göstermektedir.

GÜNLÜK HAYATTA FOBİ KAVRAMI

Fobi, Fransızca kökenli olmasına rağmen günlük hayatta Türkçe'de sıkça kullanılan bir terimdir. Fobi, kişilerin belli olaylar, durumlar ya da nesneler karşısında hissettikleri olağan dışı, büyük ve güçlü korkuyu ifade eder. Herkesin farklı fobileri olabilir ve bu fobiler, kişilerin yaşamlarını çeşitli şekillerde etkileyebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN