Friends'in yaratıcısından şoke eden itiraf: Suçlu olduğumu kabul etmek, aynada kendime bakmak çok zor

Friends'in yaratıcısından şoke eden itiraf: Suçlu olduğumu kabul etmek, aynada kendime bakmak çok zor

Dünya televizyon tarihinin en ikonik dizilerinden ‘Friends‘in yaratıcısı Martha Kauffman, yapımın ırksal çeşitlilikten yana eksikliği için özür diledi. Kauffman, hatasını telafi etmek adına Brandeis Üniversitesi’nde ‘Afrikalı ve Afrika kökenli Amerikalı’ çalışmaları kürsüsü için 4 milyon dolar bağışladığını söyleyerek "20 yılda çok şey öğrendim. Suçlu olduğunu kabul ve itiraf etmek kolay değil. Aynada kendine bakmak çok zor" dedi.

Sitcom türünün öncülerinden, 1994-2004 yılları arasında yayınlanan ve türünün en başarılı işlerinden olan komedi dizisi Friends'in yaratıcısı Martha Kauffman, diziyle ilgili çarpıcı bir itirafta bulundu.

Dizinin altı başrol oyuncusunun da beyaz olması ve yan rollerde de nadiren siyahi ya da Asya kökenli oyuncuların yer almasına ilişkin konuşan Kauffman, "20 yılda çok şey öğrendim. Suçlu olduğunu kabul ve itiraf etmek kolay değil. Aynada kendine bakmak çok zor. 25 yıl önce daha iyisini bilmediğim için utanıyorum. Sistematik ırkçılığı nasıl içselleştirdiğimi anlamam uzun sürdü" dedi.

'ÖZÜR' BAĞIŞI

65 yaşındaki senarist ve yapımcı Kauffman, hatasını düzeltmek için ABD’deki Brandeis Üniversitesi’nde ‘Afrikalı ve Afrika kökenli Amerikalı’ çalışmaları kürsüsü için 4 milyon dolar bağışladığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN