Gaziantep’te rap İstanbul’da rock |Hafta sonu ne yapsak?

Gaziantep’te rap İstanbul’da rock |Hafta sonu ne yapsak?

Gaziantep’te rap İstanbul’da rock.

‘BİZİM AİLE’ İÇ ISITACAK 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatrolarıı yarın (cumartesi) yetişkinler için Üsküdar Musahipzade Celal’de Sadık Şengül’ün ölümsüz eseri, ailedeki sevgi ve birlik duygusunu sahneye taşıyan ‘Bizim Aile’, Harbiye Muhsin Ertuğrul’da çöp toplayarak yaşayan ve çevresindeki her şeye sevgiyle yaklaşan bir insanın hikayesini sahneye taşıyan ‘Tatlı Kaçık’, Kadıköy Haldun Taner’de  İspanya iç savaşında Franco rejimi tarafından rehin alınan iki varyete oyuncusunun aşk ve yaşam hikayelerinin aktarıldığı yabancı oyun ‘Ay, Carmela’, Fatih Reşat Nuri’de Meşrutiyet dönemi tiyatrosunun öncü ismi İbnürrefik Ahmet Sekizinci’nin oyunu  bir evlilik komedisi ‘Hisse,i Şayia’ oyunlarını sahneliyor. Oyunların biletlerini İBB Şehir Tiyatrolarının internet sitesinden alabilirsiniz.  

ESKİŞEHİR’DE ŞİİR  

Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 9.’su düzenlenen Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması’na 7 ülkeden 26 şair katılıyor. Bu yılki onur konuğunun şair Şükrü Erbaş olduğu etkinlikte, Macaristan, ABD, Bulgaristan, Hırvatistan, Almanya, Suriye ve Türkiye’den şairler yer alacak. Festival boyunca Elif Nuray, Haydar Ergülen, Serkan Türk, Yalın Tunalı ve süreya Akçay gibi şairler şiirlerini okuyacak. Festivalin etkinlikleri Özdilek Sanat Merkezinde gerçekleşecek.  

CEM ADRİAN ELAZIĞ’DA 

Bu cumartesi Elazığ Akgün Hotel’de saat 20.00’da Türk müziğinin özgün sesi Cem Adrian, İstanbul Zorlu PSM’de saat 21.30’da 80 ve 90’ların pop ve rock soundlarını bir araya getiren Ayşe Sicimoğlu, İzmir Hangout Performance Hall’da saat 21.00’da Mehmet Erdem sahne alacak. Teoman, Pentagram, Norm Ender, Moğollar, Pilli Bebek ise 9 Kasım Cumartesi günü Volkswagen Arena’da saat 15.00’da gerçekleşecek fizy İstanbul Müzik Haftası konserinde dinleyicileriyle buluşacak. Pazar günü ise Türkçe rapin sevilen ismi Sagopa Kajmer Gaziantep Performance Hall’de saat 20.00’da, Valse adlı şarkısı ile gönüllerde taht kuran genç piyanist Evgeny Grinko İzmir’de  Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosun’da hayranlarıyla bir araya gelecek. Bu konserlerin biletlerini Biletix’ten alabilirsiniz.

ANKARA’DA KIRKLAR MECLİSİ 

Türkiye Yazarlar Birliğince düzenlenen Kırklar Meclisi’nin bu haftaki konuğu yönetmen Mesut Uçakan olacak. Hikayeci ve eleştirmen Necip Tosun’un yöneteceği “Edebiyat ve Hayat” alt başlıklı söyleşi cumartesi günü saat 15.00’da başlayacak. TYB Mehmet Âkif Divanında gerçekleştirilecek söyleşide Uçakan ve Tosun, Türk sinemasının dünü bugünü, sinema ve edebiyat ilişkileri, devlet ve sinema, Netflix, sosyal medya, televizyon ve diziler, sinema ve mesaj, Türk dizileri ve dünyadaki karşılığı konularını tartışacaklar. 

MEHMETÇİK VAKFI YARARINA 

Mizah yazarı Vedat Özdemiroğlu, 5. Ankara Uluslararası Komedi Festivali kasamında Mehmetçik Vakfı yararına özel bir stand up gösterisi yapacak. Gelirinin şehit ve gazi yakınlarına bağışlanacağı etkinlik, 9 Kasım Cumartesi günü saat 15:00’da Ankara 4 Mevsim Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilecek.  

19-11/07/w.jpg

KIŞ BAHÇESİ SALT’TA 

Bitki ressamı Işık Güner bitki resminin ne olduğu, nasıl yapıldığını ve geçmişten bugüne geçirdiği değişimleri anlatıyor. Türkiye’nin çiğdeminden Şili’nin lapageriyasına uzanan bitki sohbetinde, üçüncü cildinin hazırlıkları devam eden Resimli Türkiye Florası ile bir bitki illüstrasyonu koleksiyonu oluşturmanın bilimsel çalışmalar ve arşivler bakımından önemi de anlatılacak. Herkese açık etkinlik cumartesi günü SALT Beyoğlu’nun dördüncü katındaki Kış Bahçesi’nde saat 11.00’da gerçekleşecek. 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN