Gördüğünüz ilk şey hayata bakışınızı ortaya koyuyor! Bir ağaç mı yoksa bir kaplan mı?

Gördüğünüz ilk şey hayata bakışınızı ortaya koyuyor! Bir ağaç mı yoksa bir kaplan mı?

Cesur bir bilge, girişken bir savaşçı yoksa sarsılmaz bir fatih misiniz? Bu optik illüzyon sizin için şahane bir kişilik testi! Resimde ilk önce ağaç mı kaplan mı yoksa ikisini birden mi görüp görmediğiniz karakteriniz hakkında çok şeyi ortaya koyuyor. Kişiliğinizin püf noktalarını bilmek de sizi diğerlerinden öne atacak avantajlı bir pozisyona götürüyor. Resimde gördüğünüz ilk şey bakın hangi özelliğinize delalet ediyor!

Her birimiz farklı coğrafyalarda yetişip farklı hayatlar yaşamış olmanın da etkisiyle farklı bakış açılarına sahibiz. Bu bakış açımız yaptığımız işlere farkımızı koymamızda da önem arz ediyor.

Psikoloji bilimi ortaya çıktığından beri çok sayıda yöntem geliştirerek insanların kişiliklerini, bakış açılarını ve yeteneklerini ortaya çıkartacak enstrümanlar aradı. Bunlardan en yaygın olanlarından bir tanesi ise optik illüzyonlar.

Bazı optik yanılsamaların yaşamımız hakkında çok fazla detayı deşifre ettiği, kişiliğimizin önemli yanlarını ortaya koyduğu iddia ediliyor.

Bu optik illüzyon da tam da bu işlevi karşılama iddiasında! Hayat hakkında ne hissettiğinizi yorumlama iddiasında olan bu optik illüzyon, sizin için şahane bir kişilik testi sunabilir.

Bu resimde gördükleriniz kişiliğiniz hakkında gözden kaçan önemli gerçekleri gözler önüne serebilir.

Resimde gördüğünüz ilk şey bir ağaçsa farklı, bir hayvansa farklı bir kişiliği taşıyorsunuz. İkisini birden görmeniz halindeyse sizin için bambaşka şeyler söylemek mümkün.

AĞAÇ GÖRENLER DİKKAT! YÜZÜNÜZDEN BİLGELİK AKIYOR

Optik illüzyona baktığında ilk önce ağaç görenler, kendilerine baktıklarında Konfüçyüs'ten, Sokrates’ten, Aristo’dan, Sartre’den birer parça görebilirler.

Öncelikle bu kişiler dingin olmanın, huzurlu olmanın, toplum içerisinde var olmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Bütün bunları ise bilge bir kişiliğe, bir bilginin yüz hatlarına sahip olmaya borçlular.

konfucyus.png

Tabii modern çağda bilgeliğin hayatın getirdiği zorlukları büyük bir özveriyle göğüsleyip onlarla kararla mücadele etmekten geçtiğini unutmamak gerekir.

GÜVEN ARAYIŞI

Hayata karşı özgüvenle bakmak güzeldir. Ancak hayattan çekinceleri olanların bu kaygıları nasıl edindiklerine dikkat etmek gerekir.

Eğer her yeni doğan insana ve bireye sunulan dar dünyanın dışına çıkıp daha fazlasını öğrenmeyi, hakikate en yakın olana erişmeyi hedeflemezseniz dünya gayet de kontrol altındadır. Korkacak bir şey yoktur.

Fakat size öğretilenlerden fazlasını almak ister, müesses nizamın dışarısına çıkmak isterseniz siz korkmayacaksınız da kim korkacak? Galilleo, Bruno, Sokrates… Bu isimler neden bulundukları toplumlardan aforoz edilip idama mahkûm edildiler sanıyorsunuz? Bilgi yüzünden!

Dolayısıyla sizin de topluma karşı güven arayışınızın bireysel ilişkilerinize yansıması kaçınılmazdır. Güvene fazla önem veriyor, sevdiklerinizin davranışlarını fazlaca sorguluyor ve her yerden bir ihanet, bir darbe bekliyorsanız sizin sorununuz takıntılı olmak değil bilginizin getirdiği yüktür.

Ya bu yükü sırtınızdan ‘kolayca’ atacak ya da bu ağırlıkla yaşamayı öğreneceksiniz!

KAPLAN GÖRENLERİN CESARETİ DÜNYAYI AYAKTA TUTUYOR

Her toplum, içinde diğer insanlardan daha cesur insanları barındırır. Bu cesur insanlar ilkel toplumlarda avcılık ve savaşçılıkla meşgul olurlardı. Fakat günümüzde bu durumun cesaret değil de hobi ya da yaşam tarzı olduğu yadsınamaz bir gerçek.

spartakus.png

Cesaret ise bambaşka alanlarda teberrüz ediyor. Cesaret demek artık gidilmeyen yerlere gitmek değil yapılmadık işleri yapmak, girişimci olmak, yeni işletmeler kurmak, insanları bir şeylere ikna etmek demek.

Eğer bu optik illüzyonda kaplan görüyorsanız şüphesiz cesur bir kişiliğe sahipseniz. Aksini düşünüyorsanız sadece cesaretinizi göstereceğiniz bir alana intibak etmemişsiniz demektir.

YETERSİZLİK DUYGUSU

Cesur insanların ortak noktası bulunduğu alana duyduğu tatminsizlik hissidir. Bu histen kurtulmak için yeni maceralara girişir, yolculuklara çıkar, savaşlara girerler.

Elon Musk’ı, Jeff Bezos’u, Bill Gates’i, Jack Ma’yı, Steve Jobes’u düşündüğünüzde bu anlatılanların birbirini çağrıştırmadığını düşünüyorsunuz. Değil mi?

Fakat işe bir de şuradan bakın: Eğer bu isimler bulundukları ekonomik ve toplumsal durumdan sıkılıp hiçbir sonuç alamama riskini taşıdıkları ticari girişimlerde bulunmasalardı nasıl buralara gelebilirlerdi ki? Şüphesiz imkânsız…

Cesur olmak sizi kimsenin giremeyeceği maceralara sokar. Ancak kimsenin giremeyeceği maceralara girenler kimsenin ulaşamayacağı başarılara ulaşma imkanına sahiptirler.

Siz de bu resimde eğer kaplan görüyorsanız bulunduğunuz yeri ve tatmin duygunuzu bir kez daha gözden geçirmeniz gerekebilir… Çünkü bu durum bunalmış olduğunuza delalettir. Aynı zamanda muhteşem ve vahşi…

HER İKİSİNİ DE GÖRÜYORSANIZ LİDER OLMAYA ADAYSINIZ

Optik illüzyonda hem ağacı hem kaplanı görüyorsanız öncelikle dikkatiniz nedeniyle takdire şayansınız.

Size doğuştan verilen özelliklerle yetinmiyor daha fazlasını arayarak toplumunuza ve insanlığa faydalı olmaya çalışıyorsunuz.

napolyon.png

Her türlü yeniliği takip ediyor ve her türlü görüşe değer veriyorsunuz. Sizi rahatsız eden fikirleri bile dinlemekten haz alıyorsunuz. Sizi siz yapan özelliğinizin insanlara ve topluma faydalı olmak olduğuna inanıyorsunuz.

KORKUSUZLUK

Dikkat aynı zamanda korkusuzluğu getirir. Her detayı gören insanlar her türlü seçeneğe hazırdırlar.

Karşılarına çıkacak sorunlara çözüm yolları arayışına daha şimdiden başlamışlardır bile. Başlarına gelen belalarda daha da saldırganlaşırlar. Karşılarına çıkan canavarlarla korkusuzca mücadele etmekten geri durmazlar.

Bu canavar günümüz dünyasında belki bir banka kredisi, belki okunması çok zor olan bir kitap, belki öğrenilecek yeni bir dil belki de tamamlanması gereken bir tezdir. Hiç fark etmez. Her türlü zorluğa karşı korkusuzca mücadele eder ve “çözeriz” diyerek yola çıkarsınız.

Korkusuzca yürürken dikkatli de olmanız hatta korkusuzluğunuz işte tam da bu dikkatten gelmesi sizi avantajlı kılıyor demektir…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN