Gözaltı Morluklarınıza Kahve Telvesiyle Veda Edin! İşte Kahve Telvesinin Mucizeleri

Gözaltı Morluklarınıza Kahve Telvesiyle Veda Edin! İşte Kahve Telvesinin Mucizeleri

İçmeye doyamadığımız Türk kahvesinin telvesinin bilinmeyen faydalarını sizler için araştırdık. Türk kahvesinin telvesi nerelerde kullanılır? Faydaları nelerdir? Tüm sorularınızın cevabı haberimizde saklı...

Geçmişte Arap Yarımadası'nda kahve meyvesinin kaynatılması ile elde edilen kahve İstanbul' a gelmesiyle, yepyeni hazırlama ve pişirme metoduyla gerçek kahve lezzetine ve eşsiz aromasına kavuşmuştur. Sosyal hayata damgasını vuran Türk kahvesi, günün her saatinde içilebilecek içecekler arasında. Peki bu kadar severek tüketilen Türk kahvesini içtikten sonra telvesini ne yapıyoruz? Tabi ki atmıyoruz. Cildine değer veren hanımlar evde doğal yapabilecekleri tarifleri hızla arayış içerisindeler. Bu tariflere Türk kahvesinin telvesi de eklendi. İşte tarihi yüzyıllara dayanan Türk kahvesi telvesinin başta göz morluklarına iyi gelmesiyle birlikte diğer faydaları da şöyle;

Yaşlanmanın etkilerini azaltan ve yaşlanmayı geciktiren telve sayesinde hem gerekli bakımlarınızı tamamlayabilir, hem de cildinizi toksinlerden arındırabilirsiniz. Yüzünüze günlük bakımlarınızı uyguladıktan ve cildinizi temizledikten sonra bir tatlı kaşığı kadar telve ile peeling yapabilirsiniz.

basliksiz-3.jpg

TELVE İLE GÖZALTI MORLUKLARINA BAY BAY...

Kahve telvesini göz altlarınıza bir pamuk yardımı ile sürüp 5-10 dakika kadar beklettikten sonra durulayın. Bu işlemi düzenli olarak uyguladığınızda morluk ve şişliklerinize kısa zamanda veda edeceksiniz.

Daha canlı ve parlak bir görünüm için ise yine eşit miktarda telve, limon suyu ve su karıştırarak cildinize uygulayın. Özellikle yüz bölgesinde kullanıldığında canlı ve doğal bir görünüm kazanmanıza yardımcı olacak maskeyi 10 dakika bekletin ve önce ılık su ile, sonrasında ise soğuk su ile durulayın.

SİYAH NOKTALARDA DA FAYDALI

Kahve telvesi peeling etkisi ile sadece ölü derinin atılmasında değil aynı zamanda ciltten siyah noktalarında arındırılmasında etkidir. Peeling uygulamasını hafta da bir defa yaparak siyah noktalardan tamamen kurtulmanın avantajını elde edebilirsiniz. Siyah nokta için uygulanacak olan kahve telvesi maskesinde cildinizdeki değişimi ilk kullanımdan itibaren hissedecek ve devam edeceksiniz.

yuzzzz-001.jpg

SELÜLİT KORKUSUNA SON

Bacak bölgesi başta olmak üzere portakal kabuğu görüntüsü genel olarak bayanlarda sıkıntı yaratan bir durumdur. Yaşanan portakal kabuğu görüntüsünün giderilmesinde ise kahve telvesinden yararlanabilirsiniz. Alanda hareketlenmeyi hızlandırarak ısı oluşumu ile beraber oluşan görüntünün giderilmesine etki eder. Sadece portakal kabuğu görüntüsünün giderilmesi değil aynı zamanda bacaklarda sıkılaşma ve ipek gibi yumuşak olmalarını da sağlar. Bu masaj için yapılması gereken tek şey, duştayken yuvarlak hareketlerle ilgili bölgeye telve uygulamaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN