Hababam Sınıfı'nın 'Çalışkan Ahmet'inden yıllar sonra gelen Kemal Sunal itirafı herkesi üzüntüye boğdu! "Kemal son çektiği..."

Hababam Sınıfı'nın 'Çalışkan Ahmet'inden yıllar sonra gelen Kemal Sunal itirafı herkesi üzüntüye boğdu! "Kemal son çektiği..."

Türk sinemasının efsane yapımları arasında yer alan 'Hababam Sınıfı'nda 'Çalışkan Ahmet' karakteriyle bir döneme damgasını vuran Ahmet Sezerel, efsane dizideki rol arkadaşı Kemal Sunal hakkında yıllar sonra duygulandıran itiraflarda bulundu. Sezerel'in açıklamaları Hababam Sınıfı ve Kemal Sunal hayranlarını duygulandırdı.

Türk sinemasının efsaneleşen yapımlarında olan 'Hababam Sınıfı'nda canlandırdığı 'Çalışkan Ahmet' karakteriyle bir döneme damgasını vuran Ahmet Sezerel, Halit Akçatepe, Kemal Sunal, Münir Özkul, Adile Naşit, Tarık Akan ve Kemal Sunal gibi usta isimlerin başrolde oynadığı efsane yapım hakkında yıllar sonra çarpıcı itiraflarda bulundu.

Türk sinemasına damga vuran pek çok filmde yönetmenlik yapan Hababam Sınıfı'nın ilk ve tek mezunu Sezerel, Habertürk'ten Aytekin Teker'in sorularını yanıtlayarak yıllar sonra itiraflarda bulundu. Sezerel'in açıklamaları Hababam Sınıfı ve Kemal Sunal hayranlarını duygulandırdı.

"GAZETECİLİK YAPTIM"

Oyunculuk serüveninin tiyatro fotoğrafçılığı sayesinde başladığını açıklayan Sezerel, bir dönem gazetecilik yaptığını kaydederek "Liseyi son sınıfta bıraktım. İş hayatına gazetecilikle başladım. 1972'de tiyatro fotoğrafçılığı yapıyordum. Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nun fotoğraflarını çekiyordum. Ali Poyrazoğlu'nun teklifiyle tiyatroya başladım. Sonrasında mankenlik ve fotomodellik de yaptım." dedi.

Hababam Sınıfı'nın 'Çalışkan Ahmet'i Ahmet Sezerel: Günümüz filmlerin yüzde 95'i çöp! - Magazin haberleri

"FİLMLERİN YÜZDE 95'İ ÇÖP"

Yeşilçam'ı günümüz filmlerinden ayıran en önemli etkenin 'samimiyet' olduğunu vurgulayan Sezerel, "Bir sürü dizi bizim çektiğimiz filmlerin kolajıdır aslında. Çünkü bu filmlerde bir samimiyet ve aile dayanışması vardı. Şimdi aynı apartmanlarda oturan insanlar biribirini tanımıyor, eskiden bir mahalle kültürü vardı. Günümüzde samimiyet eksikliği var. Bana göre şu an çekilen filmlerin yüzde 95'i çöp. Yüksel Aksu ve Çağan Irmak gibi birkaç tane yönetmenin filmleri dışında çekilen filmler çok kötü." ifadelerini kullandı.

"FARUK PEKER'İ KADİR İNANIR'A ALTERNATİF OLARAK ÇIKARDILAR"

Türk sinemasının unutulmaz yapımlarından biri olan 'İffet'in kamera arkasında Kartal Tibet ile çalışan Sezerel, filmin başrol oyuncusu Faruk Peker'in usta oyuncu Kadir İnanır'a alternatif olarak çıkarıldığını açıklayarak, "O dönemler Arzu Film, Akün Film ve Erler film sinemanın birinci ayağını temsil eden yapım şirketleriydi. İstanbul'da 11 sinemaya hakimdi. Ertem (Eğilmez) Ağabey ile Türker (İnanoğlu) Ağabey, Faruk Peker'i, Kadir İnanır'a alternatif olarak çıkardılar ama olmadı. İffet'te yardımcı yönetmendim. Faruk Peker'i sete götürebilmek için kapısında yatıyordum. Çok yakışıklı adamdı ama kendine etti." dedi.

Bulut Aras'ın da altenatif bir isim olarak çıkarıldığını belirten Sezerel, her iki isminde eğitimleri ve oyunculuk kumaşları olmadığı için sektörde tutunmakta zorlandıklarını söyledi.

Hababam Sınıfı'nın 'Çalışkan Ahmet'i Ahmet Sezerel: Günümüz filmlerin yüzde 95'i çöp! - Magazin haberleri

"BENİ HATIRLAMIYORLAR"

Teklif gelmesi halinde tekrardan beyazperde ya da televizyona dönebileceğini söyleyen Sezerel, "Bana rol verseler, ya balıkçı ya sarhoş ya da meyhaneci rolü verirler. Beni oynatmıyorlar. Ben de herkes gibi cast ajansına kayıt olamam yani. Vefasızlık da demek istemiyorum ama sanırım beni hatırlamıyorlar." ifadelerini kullandı.

"EMEKLİLİĞİ YAŞIYORUM"

Sinemadan uzaklaşması hakkında konuşan usta yönetmen, "12 Eylül Darbesi'nde Sinematek başkanıydım. 2,5 yıl başkanlık yaptım. Darbeden 2-3 kez gözaltına alındık. O zamanlarda gözaltı da 20-25 gün sürüyordu. Geçinmek için çalışmak zorundaydım. Taksim Sanat Evi ve Bodrum Torba Sanat Evi açtım. 42 yıl işlettim, meyhanecilik yaptık. Artık emekliliği yaşıyorum." dedi.

"ÇOK DÜŞÜNDÜM AMA PARA MESELESİ"

Bir dönem kendi filmini yapmayı da düşündüğünü söyleyen Sezerel, "Çok düşündüm ama para meselesi. Bir sürü senaryo var ama bu yaştan sonra çok zor. Bizim zamanımızdaki teknikle şu anki teknik çok farklı. Dijital kameranın karşısına geçince hala o eski kameranın sesini bekliyorum ben." şeklinde konuştu.

Hababam Sınıfı'nın 'Çalışkan Ahmet'i Ahmet Sezerel: Günümüz filmlerin yüzde 95'i çöp! - Magazin haberleri

"KEMAL SUNAL BİLE SİNEMADAN PARA KAZANAMADI"

Sinemadan para kazanamadığını söyleyen Sezerel, "Kemal Sunal çok yakın dostumdu. O bile sinemadan çok para kazanmamıştı. Kemal, son çektiği reklam filmleri ve dizilerden para kazandı. Sinemadan hiçbirimiz para kazanamadık. Hele şu dönem ile kıyaslayamayız bile." ifadelerini kullandı.

Gülen Adam (1990)

"ERTEM EĞİLMEZ SİGARA DUMANIYLA AĞLATIRDI"

Yeşilçam'ın efsane yönetmeni Ertem Eğilmez'in ağlamakta zorlanan oyuncuları sigara dumanıyla ağlattığını açıklayan Sezerel, "Ertem Ağabey günde 5 paket sigara içerdi. Ağlamakta zorlanan oyuncu oldu mu direk devreye girerdi, zaman kıymetli tabi... Ertem Ağabey sigara dumanını oyuncunun gözüne üflerdi, öyle ağlatırdı. Onunla ilgili anılarımı anlatsam bitmez..." dedi.

Hababam Sınıfı'nın 'Çalışkan Ahmet'i Ahmet Sezerel: Günümüz filmlerin yüzde 95'i çöp! - Magazin haberleri

"İNSANLARIN BENİ 'ÇALIŞKAN AHMET' OLARAK HATIRLAMASINI İSTEDİM"

2019 yılında vizyona giren Hababam Sınıfı Yeniden ve 2021 yılında vizyona giren Hababam Sınıfı Yaz Oyunları filmlerinden teklifler aldığını açıklayan Sezerel, 'Çalışkan Ahmet' karakteriyle hatırlanmak için bu teklifleri kabul etmediğini vurgulayarak şunları söyledi:

Metin Erksan ile 'Kadın Hamlet'i çektik. Fatma Girik ile rol aldım. Sonra Şerif Gören'in yönetmenliğini üstlendiği 'Darbe' filminde Cüneyt Arkın ile çalıştım. O filmlerde oynadıktan sonra Ertem Eğilmez beni 'Hababam Sınıfı' için çağırdı. 21 yaşındaydım sanırım. 'Çalışkan Ahmet' rolünü verdi. Şanslıyım... Aradan 46 sene geçmiş bu suratımla bile beni 'Çalışkan Ahmet' diye tanıyorlar. Yeni çekilen 'Hababam Sınıfı'na çağırdılar ama gitmedim. İnsanların beni 'Çalışkan Ahmet' olarak hatırlamasını istedim.

Hababam Sınıfı'nın 'Çalışkan Ahmet'i Ahmet Sezerel: Günümüz filmlerin yüzde 95'i çöp! - Magazin haberleri

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN