Hala zaman varken acele edin! Ayçiçek yağı için kritik uyarı geldi! Rekor zam kapıda...

Hala zaman varken acele edin! Ayçiçek yağı için kritik uyarı geldi! Rekor zam kapıda...

Bir süredir en çok tartışılan konuların başında ayçiçek yağı fiyatları geliyor. Mutfaklarda en çok kullanılan ürünlerden biri olan ayçiçek yağına indirim yapılmaması durumunda 5 litrelik yağ fiyatının 400 TL'ye çıkacağı söylendi.İşte konu hakkında merak edilen o açıklamalar…

Geçtiğimiz yıl nisan ayında 5 litrelik ayçiçek yağı 60 TL'den satışa sunuluyordu. Dolar kurunda görülen yükseliş enflasyon ve Rusya-Ukrayna savaşı ya fiyatlarının bir anda yükselmesine neden oldu. Yaşanan gelişmelerle birlikte ayçiçek yağının fiyatı 200 TL'ye kadar yükseldi. Ucuz ürünlerle gündemde yer alan A101,Şok,Bim, Migros ve CarrefourSA marketlerde bile ayçiçek yağının fiyatı 150 TL'ye ulaştı. Ayçiçek yağı fiyatları hakkında konuşan Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticileri Derneği Başkanı Ahmet Bestil, vatandaşları uyardı. Önlem alınmaması durumunda 1 litrelik sıvı yağ fiyatını 100 TL'ye yükseleceğini belirtti. İşte konu hakkında merak edilen o açıklamalar…

YAĞ FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

Milli Gazete’ye konuşan Bestil, hükümetin ayçiçek yağına müdahale etmesini beklediklerini dile getirdi. Piyasada 5 litrelik ayçiçek yağının 180 TL'ye satıldığını aktaran Bestil, gelecek sene zararına ekecek kimsenin olmayacağını belirtti. Bestil,önümüzdeki sene 5 kiloluk ayçiçek yağının 500 TL'den satılacağını vurguladı.

Ayçiçek yağı rekor zam

Şeker pancarı içinde daha önce aynı uyarılarda bulunduğunu belirten Bestil, “Biz, Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticileri Derneği olarak kristal şekerde de hükümetimizi uyarmıştık. Geçen sene pancarın ton alım fiyatı 420 liraydı.”ifadelerini kullandı.

Pancar üreticisine küstürülmemesi gerektiğini söyledikleri aktaran Bestil, bizi dinlemediler dedi. Pencere fiyat verilmediğini dile getiren Bestil, şekerin kilosunun 5 TL'den 30 TL'ye yükseldiğini aktardı. 2021 yılında 5milyon tona yakın pancar üretimi yapıldığını dile getiren Bestil, zamanında normal bir fiyat verilmesi durumunda şimdilerde şeker fiyatının 15 TL'den satılacağını vurguladı.

Çiftçinin pancar etmediği için 5 TL olan şeker fiyatının 30 TL'ye çıktığını vurgulayan Bestil, Aynısının ayçiçek yağında da olacağını dile getirdi. Bestil, hükümetin müdahale etmemesi durumunda 180 TL'ye satılan 5 kiloluk ayçiçek yağının 500 TL'ye yükselebileceği söylendi. Bestil, “Gelecek sene ekecek bir Allah’ın kulu çıkmaz zararına. Gelecek sene de 5 kiloluk ayçiçek yağını 500 liradan aşağı yiyemeyeceğiz. Onun için hükümetin, Toprak Mahsullerine aldırması gerekiyor. Biz uyarı görevimizi yerine getiriyoruz, karar yine onların.”şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN