Hasan Can Kaya 'Konuşanlar' programı yayından kaldırıldı mı? Exxen'de yer almayacak!

Hasan Can Kaya 'Konuşanlar' programı yayından kaldırıldı mı? Exxen'de yer almayacak!

Hasan Can Kaya'nın online platform Exxen'de yayınlanan 'Konuşanlar' programına RTÜK'ten ceza geldi. 'Türk aile yapısına uygun olmayan diyalogların geçmesi' gerekçesiyle Konuşanlar programının Exxen'in kataloğundan çıkarılmasına ve 44. bölüme erişim engeli getirilmesine karar verildi. Hasan Can Kaya'nın 'Konuşanlar' programı Exxen'de yayınlanmaya devam edecek fakat anasayfada gösterilmeyecek. İşte, Konuşanlar programının akıbeti...

Exxen'de yayınlanan 'Konuşanlar' programına RTÜK'ten ceza geldi. Geçen yıl yapılan düzenlemeyle internetten yayın yapan online platformları denetleme yetkisi verilen RTÜK, ilk kez bir online platforma 'yayından kaldırma' cezası verdi.

KONUŞANLAR PROGRAMI NEDEN CEZA ALDI?

Radyo Televizyon Üst Kurulu Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamaya göre, kamuoyunda tartışmalara yol açan ve tepkiyle karşılanan Exxen'in 'Konuşanlar' programının 44. bölümü, son toplantıda ele alındı.

Programda mizahı aşan galiz ifadelerin, bir yapımda ağza dahi alınmayacak söylemlerin bulunduğunu tespit eden RTÜK, Türk toplumunun temeli olan ailenin fertlerinin de dahil edildiği ve cinsiyetçi unsurlar da içeren çok sayıdaki küfür ve argo kelimelerin ekranlara yansıtılmasının yayıncılık ilkelerine aykırı olduğu kanaatine vardı.

Kitle iletişim araçlarında sıkça duyulan argo/küfür kullanımının zaman içerisinde bireyler tarafından kanıksanabileceği ve meşrulaşabileceği sonucuna varan Üst Kurul üyeleri, 6112 sayılı Kanunda yer alan, 'Yayın hizmetleri, ….. Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz' ve 'Türkçenin, özellikleri ve kuralları bozulmadan doğru, güzel ve anlaşılır şekilde kullanılmasını sağlamak zorundadır; dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verilemez' hükümlerinin ihlal edildiği gerekçesiyle Exxen'e idari para cezası ve katalogdan çıkarma müeyyidesi uyguladı.

KONUŞANLAR PROGRAMINA NE CEZASI VERİLDİ?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), küfür ve argo ifadelerin kullanıldığı 'Konuşanlar' programı nedeniyle, dijital içerik platformu Exxen'e idari para cezası ve katalogdan çıkarma müeyyidesi uyguladı.

Öte yandan 'Konuşanlar' programının Exxen platformunun kataloğundan kaldırılmasına, 44. bölümün ise tamamen erişime kapatılmasına karar verildi.

HASAN CAN KAYA KONUŞANLAR YAYINDAN KALDIRILDI MI?

RTÜK'ün Exxen'in kataloğundan çıkarılmasına karar verdiği Hasan Can Kaya'nın sunduğu 'Konuşanlar' programı yayından kaldırılmadı. İlgiyle takip edilen program bundamn böyle Exxen'in anasayfasında yer almayacak fakat yeni bölümleri platformda yayınlanmaya devam edecek. Exxen'in yeni bölümlerini izlemek için arama kutusuna 'Konuşanlar' yazarak ulaşılabilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN