Hemen çürüyen çilekleri haftalarca taze tutacak yöntem! Bu şekilde saklayınca dalından yeni kopmuş gibi kalıyor

Hemen çürüyen çilekleri haftalarca taze tutacak yöntem! Bu şekilde saklayınca dalından yeni kopmuş gibi kalıyor

Hemen çürüyen çilekleri haftalarca taze tutacak formül bulundu! Bu şekilde çilekleri saklarsanız eğer, dalından yeni toplanmış gibi olacak...

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, çileklerin popülerliği artıyor ve tezgahlarda sıklıkla yerini alıyor. Ancak, çileklerin hızlıca çürümesi, bazı tüketiciler için bir sorun olabiliyor. İşte, çileklerinizi daha uzun süre taze tutmanın püf noktaları...

ÇİLEĞİ UZUN SÜRE TAZE TUTMANIN YÖNTEMİ

Çilekleri bu yöntemle saklayın, kısa sürede çürümeye son verin…

Çileklerinizi alıp eve getirdikten sonra ilk olarak, çürükleri ayıklamak önemli bir adımdır. Ardından, eğer aynı gün tüketilecekse, çilekleri yıkayıp hemen taze bir şekilde saklamak doğru bir tercih olabilir. Ancak bir sonraki güne kadar saklamak istiyorsanız, çileklerinizi temiz bir kap içerisine yerleştirip üzerini kağıt havluyla örtün ve sıkıca kapatın. Böylece, buzdolabında çileklerin nemlenmesi önlenir ve tazelikleri korunur.

Daha uzun süre çilek saklamak isteyenler için ise sirke yöntemi oldukça etkili olabilir. Bir kabın içerisine 3 bardak soğuk suya 1 yemek kaşığı sirke ekleyin ve çilekleri bu karışıma batırın. Sonrasında iyice durulayıp kurulayın. Çünkü nemli kalan çilekler hızla küflenme riskiyle karşılaşabilir. Ardından kurulanan çilekleri hava almayacak şekilde bir kap içerisinde kağıt havluyla örtün ve buzdolabında saklayın.

Bu yöntemlerle, çileklerinizi daha uzun süre taze tutabilir ve çürümesini önleyebilirsiniz. Böylece, yaz mevsiminin tadını çileklerle daha uzun süre çıkarabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN