Herkes bu hatayı yapıyor! Sarımsak ve soğanı sakın birlikte pişirmeyin. Sebebi ise...

Herkes bu hatayı yapıyor! Sarımsak ve soğanı sakın birlikte pişirmeyin. Sebebi ise...

Yiyecekler arasında uyumu tartışmasız kabul ettiğimiz örneklerden biri de soğan ile sarımsak kombinasyonudur. Ancak yıllardır bilmeden yaptığımız bu hata, aslında büyük bir zarara yol açıyormuş. Soğan ve sarımsak ikilisini bir araya getirmeden önce mutlaka düşünmek gerekiyor. İşte bu iki malzemenin bir arada pişirilmesinin neden olduğu sonuçlar...

Yemek yapmak, hayatın en keyifli aktivitelerinden biri olabilir. Mutfakta, hem yemek yaparak hem de yemek yiyerek keyifli saatler geçiririz. Her yemeğin kendi sırları ve incelikleri vardır. Bu püf noktalarını öğrenmek için araştırma yaparız. Arada bir, "Kendi bildiğimiz en iyi şekilde yaparım" demek de hoşumuza gider. Fakat burada önemli bir detay var.

Soğan ve sarımsak, yemeklere katkı sağlayan lezzetli ve sağlıklı malzemelerdir. Genellikle bir arada kullanılarak yemeklere tat ve şifa katarlar. Bu ikili, lezzetleri konusunda hiçbir zaman ödün vermez. Ancak bu haberden sonra, soğanı ve sarımsağı bir arada kavurmanın sonuçlarını düşüneceksiniz.

BESİN DEĞERLERİ KAYBOLUYOR

yy.jpg

Soğanı pişirirken, lezzeti ve sağlığı artırmak için genellikle birkaç diş sarımsak ekleriz. Fakat bu davranış, aslında sarımsaktaki besin değerlerinin kaybolmasına neden olur. Bu şekilde, sarımsağın faydalarını tam anlamıyla elde edemeyiz. Her ikisinin sağlık avantajlarından yararlanmak için, yemek yaparken soğanı ve sarımsağı kesinlikle ayrı pişirin.

Eğer bir yemekte hem sarımsak hem de soğan kullanmanız gerekiyorsa, önce soğanların iyice yumuşamasını bekleyin. Soğanlar yumuşadıktan sonra, sarımsağı tencereye ekleyin. Soğanlar, sarımsaklardan daha fazla zaman alarak kavrulur. Eğer her ikisini birlikte pişirirseniz, sarımsaklar yanabilir ve içerdiği tüm besin değerleri kaybolabilir. Bu riski önlemek için, soğan ve sarımsağı mutlaka ayrı ayrı pişirin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN