İlber Ortaylı ünlü senariste ettiği yemini hatırlattı: Kimseye anlatmaması gerekirdi...

İlber Ortaylı ünlü senariste ettiği yemini hatırlattı: Kimseye anlatmaması gerekirdi...

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, isim vermeden İstanbullu Gelin, Doğduğun Ev Kaderindir, Kırmızı Oda, Masumlar Apartmanı, Camdaki Kız, Terzi, Kral Kaybederse ve Kardeş dizilerine ilham kaynağı olan ünlü psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu'nu hedef aldı.

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, son dönemde yazdığı romanlarla İstanbullu Gelin, Doğduğun Ev Kaderindir, Kırmızı Oda, Masumlar Apartmanı, Camdaki Kız, Terzi, Kral Kaybederse ve Kardeş dizilerine ilham kaynağı olan ünlü psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu'nu hedef aldı.

Ünlü tarihçinin, Budayıcıoğlu'na yönelik açıklamaları sosyal medyada 'en çok konuşulanlar' listesinde yer aldı.

Kafa Dergisi'nin Youtube kanalı olan KAFA TV'de yayınlanan 'İlber Ortaylı Cahille Sohbeti Kestim' programına katılarak gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlayan İlber Ortaylı dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Ortaylı'nın açıklamaları kısa süre içerisinde çok sayıda yorum ve beğeni aldı.

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı: Dünya Türkleri bekliyor

GÜLSEREN BUDAYICIOĞLU'NU HEDEF ALDI

Ünlü tarihçi son dönemde yazdığı romanlarla İstanbullu Gelin, Doğduğun Ev Kaderindir, Kırmızı Oda, Masumlar Apartmanı, Camdaki Kız, Terzi, Kral Kaybederse ve Kardeş dizilerine ilham kaynağı olan ünlü psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu'nu isim vermeden hedef aldı.

Hastalarının hikayelerini dizi haline getiren Gülseren Budayıcıoğlu'na tepki gösteren ünlü tarihçi, bu yapılanın doğruluğunun doktorlar tarafından sorgulanması gerektiğini söyledi.

İlber Ortaylı: Dünya Türkleri bekliyor - Söz Bursa

"MİLLET HASTA DOSYALARIYLA SENARYO YAZIYOR"

Ünlü tarihçi, "Merhum Engin Geçtan vardı bence çok okuyan çok bilen bir adamdı. Çok önemli bir vasfı daha vardı; hastası hastasıydı. Hipokrat yemini vardı, dosyası kendisindeydi. Kimse bilmezdi yakını bile. Şimdi öyle günlere geldik ki millet hasta dosyalarıyla senaryo yazıyor. Bu ne kadar doğru ben bilmem, meslektaşları bunu sormalı. Anlayan anlıyor." dedi.

İlber Ortaylı: Türkiye'nin mülteciye ihtiyacı var - Günün Haberleri

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN